U Temeljnom ogranku Vrapče-centar otvoreno je novo parkiralište, ali i nova prometnica uz Dom zdravlja Zapad. U potpunosti je obnovljena mreža električne energije s novim stupovima i energetsko učinkovitijim svjetiljkama. Uređene su zelene površine, nogostupi i zeleni otoci. Staro parkiralište od desetak mjesta preuređeno je u novo s 80 od kojih je deset rezervirano za osobe s invaliditetom.

Rebalans proračuna

Veliki je ovo projekt za naš TO, ali je ostvaren upravo zahvaljujući HDZ-ovim zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba koji su svojim amandmanima uvjetovali podršku gradonačelniku u izglasavanju proračuna za 2016. pa su tako u rebalansu proračuna ishodili da gradske četvrti umjesto 180 milijuna kuna dobiju na raspolaganje 280 milijuna kuna.
Dodatna financijska sredstva namijenjena su za dječja igrališta, parkove, ceste, nogostupe i javnu rasvjetu.

Pokrenuta inicijativa izgradnje dječjeg igrališta kod Doma zdravlja Zapad

Otvaranju nove prometnice i parkinga prisustvovali su i predstavnici HDZ-a, gradski zastupnik Ivan Ćelić, vijećnica gradske četvrti Vlasta Cvetković i vijećnik MO Vrapče-centar Dario Kovačić. Naravno, otvorenje je predvodio gradonačelnik pa su naši članovi i vijećnik Dario Kovačić iskoristili priliku da ukažu gradonačelniku Bandiću na želju velikog dijela stanovnika Vrapča da se u neposrednoj blizini Doma zdravlja izgradi dječje igralište. Gradonačelnik je inicijativu prihvatio te je pokrenuta procedura izrade projektne dokumentacije za dječje igralište.

Ovom prilikom apeliramo na sugrađane da parkiraju svoje automobile na predviđena mjesta kako bi pješaci bili minimalno ugroženi u prometu.

Podsjećamo na članak iz VL-a: Svaki kvart imat će u 2016. 50% više za parkove i ceste. Evo za što ide novac.

Tagged on: