Dvodnevnim kulturnim, sportskim i društvenim događanjima na području GČ Podsused-Vrapče obilježena je 25. obljetnica ustroja 101. brigade HV-a. U petak, 10. lipnja 2016. na mjesnom groblju u Stenjevcu položeni su vijenci i upaljena svijeća ispred Spomen križa poginulim braniteljima Domovinskog rata s područja Susedgrada.
U počast poginulim braniteljima svijeću je zapalilo i izaslanstvo PO HDZ Podsused-Vrapče. Nakon polaganja vijenaca održana je Sveta misa zadušnica u Crkvi Blažene Marije Djevice u Stenjevcu.

Tijekom subote, 11. lipnja 2016. obilježavanje okrugle obljetnice nastavljeno je športskim i kulturnim programom, u kojemu je sudjelovala i malonogometna ekipa PO HDZ Podsused-Vrapče. 

101. brigada HV-a osnovana je 11. lipnja 1991., a u njezinom sastavu bili su, uglavnom, vojnici s područja tadašnje općine Susedgrad. Tijekom Domovinskog rata 101. brigada borbeno je djelovala na bojišnicama diljem Hrvatske: Zagreb, Zapadna Slavonija, Istočna Slavonija, Banovina. Kroz 101. brigadu prošlo je 7225 bojovnika, a na oltar Domovine živote je položilo 49 hrvatskih branitelja, dok ih je 211 ranjeno.