Širom Hrvatske danas se slavi blagdan Velike Gospe, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije. Štovanje ovog blagdana obilježeno je i na zagrebačkom Stenjevcu u marijanskom svetištu – Crkvi Uznesenja B. D. Marije.

Misno slavlje u Gospinom parku predvodio je mons. Valent Pozaić, pomoćni biskup zagrebački. Na svetkovini je sudjelovalo više od 5. 000 vjernika, među kojima su prisustvovali politički tajnik HDZ-a te hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier, predsjednik gradske skupštine te predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, pomoćnik ministra prometa i predsjednik PO HDZ-a Stenjevec Jure Šarić, prof. dr. sc. Tomislav Ćorić, zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Zoran Čogelja te brojni predsjednici PO i TO HDZ-a.

Hrvati vjeruju u veliku pomoć nebeske Majke tijekom svih stoljeća boravka na ovim prostorima i uvjereni su u njezinu pomoć i zagovor u mnogim teškom trenucima. Zbog toga hrvatski narod sa ljubavlju i pobožnošću slavi marijanske blagdane, a posebno ovaj današnji – Uznesenje blažene Djevice Marije.