Hasanbegović - Esih
Ministar Hasanbegović o Bruni Esih

Pročitajte poruku koju šalje ministar Hasanbegović biračima I. izborne jedinice

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović, jedan od istaknutijih ministara Vlade Tihomira Oreškovića, pozvao je glasače I. izborne jedinice da na izborima za zastupnike u Hrvatskom saboru koji će se održati 11. rujna svoj preferencijski glas daju Bruni Esih koja je 11. na listi Hrvatske demokratske zajednice u I. izbornoj jedinici (zapadni dio grada Zagreba, nekoliko općina zapadno od Zagreba, Zaprešić).

Ministar Hasanbegović o Bruni Esih

Njegove riječi glase: „Gospođu Brunu Esih poznajem više od deset godina, ona je moja dobra prijateljica, suradnica s Instituta. Ona je jedna vrlo vrijedna, predana osoba. Iznimno mi je drago što je Hrvatska demokratska zajednica prepoznala njezin rad, ali i to što je općenito otvorila prostor novim, neopterećenim ljudima bez bilo kakve hipoteke. Ovu prigodu bih iskoristio i pozvao sve birače, neovisno o političko-stranačkoj pripadnosti, da to prepoznaju i u I. izbornoj jedinici daju svoj preferencijski glas upravo gospođi Bruni Esih koja je na 11. mjestu na listi HDZ-a“.

Bruna Esih je mlada znanstvenica na Institutu ‘Ivo Pilar’ koju je javnost upoznala kao izaslanicu predsjednice RH na Bleiburgu. Gospođa Esih se već 15 godina bavi pitanjem lustracije, sada ulazi u politiku i kandidatkinja je HDZ-a u zagrebačkoj I. izbornoj jedinici (nije članica stranke). Rođena je Splićanka koja je cijeli život u Zagrebu, uz sve navedeno još je  i majka troje djece.

Prema nekim procjenama, da bi postala zastupnica u Hrvatskom saboru Bruna Esih bi trebala dobiti najmanje sedam tisuća preferencijskih glasova, a upravo zato i dolazi ova poruka ministra Hasanbegovića, jer zna koliko bi hrvatski narod s njom u Hrvatskom saboru dobio.

O svom radu gospođa Esih će reći: “Problematiku kojom se bavim smatram nadstranačkom i od šireg nacionalnog interesa. Hrvatski narod očekuje da se nakon 26 godina rasprava o suočavanju s prošlošću napokon pojavi na dnevnom redu.

Nedavno je svoju podršku gospođi Esih izrazio i gospodin Nikola Štedul rekavši da će bez obzira na kojem mjestu bila njegov glas biti njen.

Nema sumnje, podrška Bruni Esih među biračima raste iz dana u dan.