Simultanka
Simultanka u Gajnicama, Caffe bar Stup dva

U sklopu predizbornih aktivnosti održana šahovska simultanka

Tržnica Gajnice, nedjelja 28. kolovoza 2016. godine

Po prelijepom sunčanom nedjeljnom danu, na tržnici u Gajnicama i terasi na otvorenom kafića „Stup dva“, u organizaciji Temeljnog ogranka HDZ-a Gajnice i Područnog odbora HDZ-a Podsused-Vrapče upriličena je danas atraktivna šahovska simultanka međunarodnog majstora Zdenka Jušića, ujedno predsjednika TO HDZ Gajnice.

U simultanoj izvedbi s ukupno 17 protivnika različite dobi te ženskog i muškog spola, od samog početka sudjelovali su najmlađi talenti hrvatskog šaha čije vrijeme tek dolazi, te osobe vrlo poznate javnosti kao što su general Drago Horvat i ravnatelj PB Vrapče g. Vlado Jukić  kao i veliki broj istinskih zaljubljenika u šah koji su se ovom prilikom željeli okušati u borbi s „međunarodnim majstorom koji čeka“ kako je i bio pozivni moto ove simpatične manifestacije.

Nakon Sv. Mise održanoj u crkvi Sv. Mati slobode simultanki su se, po ranijem dogovoru, priključili kandidati s liste VII. i I. izborne jedinice te drugi istaknuti članovi HDZ-a, a ovo su imena nekih od njih: ministar branitelja Tomislav Medved, Ivan Ćelić, Jasenka Štiglec, Margareta Mađerić, Zoran Čogelja, Damir Banovec, Ivan Mareković i dr..

Simultanka

Nakon kraće borbe, tzv. „vip“ protivnici s liste HDZ-a vjerodostojno su prihvatili ponuđeni remi međunarodnog majstora čime su odlučili adute iz palete svog šahovskog, ali i političkog znanja, pokazati na nekom drugom bojnom području i u nekoj drugoj prilici.

Od brojnih zanimljivih partija svakako treba izdvojiti jedini vjerodostojni poraz međunarodnog majstora od Ranogajec Borislava u kojem se međunarodni majstor, kako sam navodi „malo previše kockao“, a protivnik u najvažnijem tijeku partije „vukao set prejakih  poteza“, te vrlo borbeni remi s generalom Dragom Horvatom i  Podgoršek Anđelkom koje su završile vjerodostojnim vječnim šahom međunarodnog majstora generalu, odnosno suglasnim ponavljanjem poteza i remijem s Anđelkom.

Međunarodni šahovski sudac Mate Ivančić bio je cijelo vrijeme na visini zadatka „djelitelja pravde“, no mora se reći da je natjecanje proteklo u vrlo korektnom i fair-play tonu pa nije bilo potrebe za posebnim sudačkim  intervencijama.

Na kraju treba reći da je danas na tržnici Gajnice podjelom promotivnih materijala brojnim okupljenim građanima i simpatizerima, zatim prisnom i osobnom komunikacijom kandidata s liste s građanima te ovakvim prigodnim druženjem na otvorenom, u potpunosti uspjela  prezentacija svih nazočnih kandidata s liste HDZ-a, ali i novog HDZ-a općenito,  te je zaključak svih aktera, pa i predsjednika Područnog odbora Podsused-Vrapče prof. Zorana Piličića  da bi se okupljanja i druženja i povezivanja ovakvog vjerodostojnog tipa trebala događati nekoliko puta godišnje (prijedlog Uskrs, Božić i Dan Župe Gajnice (1. svibnja).   

„Šah na otvorenom“ pokazao se kao odlična i vjerodostojna ideja da se na atraktivan i vrlo prihvatljiv način privuče pozornost građana  te da ih se potakne da  misle drukčije i pozitivno o HDZ-u  u svom lokalnom ozračju.

Poveznice:

HDZ VII. izborne jedinice

Izborni stožer HDZ Grad Zagreb

Tagged on: