Sigurnost i djeca
Na križanju ulica Dubravica i Karažnik prvenstveno je ugrožena sigurnost djece na putu prema školi!

MIRNI PROSVJED NA KRIŽANJU ULICA DUBRAVICA I KARAŽNIK

Kao što smo najavljivali i pozivali, danas je održan javni mirni prosvjed na križanju ulica Dubravica i Kražnik u organizaciji predsjednika Temeljnog ogranka HDZ-a Gornji Stenjevec, gospodina Ivana  Marekovića.

SIGURNOST ŠKOLSKE DJECE I UČESTALE PROMETNE NEZGODE

Prema riječima g. Marekovića razloga za prosvjed je više, a oni se prvenstveno odnose na nesigurnost i ugroženost pješaka, naročito školske djece zbog neizgrađenih nogostupa u ulici Karažnik i Huzjanovoj ulici od raskrižja sa ulicom Dubravica prema zapadu.

Najviše su ugrožena školska djeca koja pohađaju nastavu u jutarnjoj smjeni, jer je promet automobila intenzivan, a kako nema nogostupa, djeca i ostali pješaci prinuđeni su kretati se kolnikom. Nesigurnost i ugroženost višestruko se povečavaju kada pada kiša, a pogotovo tijekom zimskih mjeseci  zbog snijega i poledice.

Poseban problem za pješake je prelazak preko raskrižja ulice Karažnik i Dubravica gdje se vrlo učestalo događaju prometne nezgode. Nije dovoljno samo označiti pješački prijelaz.

PROBLEMI S KANALIZACIJOM

Slijedeći problem za stanovnike ulice Karažnik koji stanuju kod raskrižja sa ulicom Dubravica prema zapadu je kanalizacija. Za vrijeme svake malo jače kiše iskače poklopac šahta od kanalizacije i fekalije nošene oborinskom vodom razlijevaju se  po ulici. Ulicom se širi strašan smrad, a postoje i mogućnosi pojave zaraznih bolesti.

GDJE JE SVIH OVIH GODINA GRADONAČELNIK

Nakon višegodišnjih pojedinačnih zahtjeva i protesta građana i potpisivanja peticija za rješavanje problema u navedenim ulicama prema gradskoj upravi, a bezuspješno, g. Mareković sa ostalim stanovnicima spomenutih ulica te roditeljima djece koja prolaze tim ulicama do škole odlučili su se na ovaj korak, tj. mirni prosvjed.

Kao što ćete vidjeti u priloženim fotografijama, isti je itekako uspio i očito je da je to preveliki problem da bi ga se ignoriralo. Iskreno se nadamo da će to napokon uočiti i odgovorni ljudi koji upravljaju ovim gradom na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem te da će hitno reagirati.

Tagged on: