Međunarodni dan fizikalne terapije - Sanatorij Ćorluka
Međunarodni dan fizikalne terapije – Sanatorij Ćorluka

Obilježavanje Međunarodnog dana fizikalne terapije u Sanatoriju Ćorluka

Jučer, 08. rujna 2016. ispred Sanatorija Ćorluka – Doma za starije i nemoćne osobe obilježen je Međunarodni dan fizikalne terapije. Na samom događaju bili su prisutni brojni korisnici, članovi obitelji, radnici kao i naše kandidatkinje za Hrvatski sabor gđa. Ljubica Lukačić (7. na listi I. izborne jedinice) i doc. dr. sc. Dijana Zadravec (12. na listi I. izborne jedinice) sa istaknutim članovima HDZ-a Gradskog odbora Grada Zagreba kao i predstavnicima Područnog odbora HDZ-a Podsused-Vrapče.

Na ovom lijepom događaju trebao je prisustvovati i akademik Željko Reiner, naš kandidat za Hrvatski sabor iz I. izborne jedinice, ali iz privatnih razloga morao je otkazati svoju posjetu Sanatoriju Ćorluka i prisustvo na obilježavanju Međunarodnog dana fizikalne terapije.

Nakon uvodnih riječi g. Pave Ćorluke, uslijedili su govori kandidatkinja za Hrvatski sabor, prvo gđe. Lukačić, a zatim i gđe Zadravec.

Izaslanice i kandidatkinje HDZ-a, gđa. Lukačić i gđa. Zadravec

Dovoljno je reći da se gđa. Lukačić već više od 20 godina bavi problematikom osoba s invaliditetom te ne sumnjamo da bi joj ponovni mandat u Saboru bio od velike pomoći da svojim radom doprinese još više u poboljšanju kvalitete njihova života.

Doc. dr. sc. Dijana Zadravec, neuroradiologinja i zamjenica ravnatelja KBC-a “Sestre milosrdnice”, mlada je doktorica znanosti i uspješna liječnica. Odlučila je ostati u Hrvatskoj unatoč brojnim ponudama kojima ju se nastojalo privući na odlazak na bolje plaćeno radno mjesto izvan Republike Hrvatske, jer kako tvrdi oni u koje se najviše ulagalo, najviše moraju i vratiti Domovini, a među njima se našla i sama.
Ne sumnjamo da bi naše zdravstvo s gđom. Zadravec u Hrvatskom saboru ili čak ministarskom dužnosti bilo na dobitku te obadvjema kandidatkinjama želimo što bolje izborne rezultate.

Nakon pozdravnih govora uvaženih gostiju svi prisutni imali su priliku sudjelovati u grupnom vježbanju pod vodstvom fizioterapeuta.

Crkveni zbor i Mala Gospa

Jučer je također bio i blagdan rođenja Blažene Djevice Marije (Mala Gospa) pa su organizatori obilježavanja Međunarodnog dana fizikalne terapije ugostili i crkveni zbor koji redovito pjeva na misama u župi sv. Nikole Biskupa. Zbor je uz nekoliko crkvenih, pjevao i nekoliko svjetovnih pjesama pod vodstvom i uz pratnju prof. Marije Matanović.

Nakon govora, vježbanja i pjesme, svi prisutni nastavili su druženje uz prigodno pripremljena peciva i kavu – način obilježavanja Međunarodnog dana fizikalne terapije za poželjeti. Sve će vam reći i naše fotografije koje su čak na dvije stranice u galeriji pa ne zaboravite kliknuti i drugu.