Pripreme za predstojeće lokalne izbore na razini TO HDZ-a Perjavica-Borčec

Nedavno je u našem Temeljnom ogranku Perjavica-Borčec (TO) održan sastanak organizacijskih tijela i članstva na kojem su glavna tema bili nadolazeći lokalni izbori od kojih upravo TO Perjavica-Borčec zasluženo ima najveća očekivanja.

Izbori_Aljosa_Bosnar
Obraćanje prisutnima predsjednika Temeljnog ogranka Perjavica-Borčec gospodina Aljoše Bosnara (Lokalni izbori 2017.)

Sjednicom je predsjedao Aljoša Bosnar, predsjednik TO Perjavica-Borčec i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Perjavica-Borčec (VMO). U uvodu se osvrnuo na 2016. godinu napomenuvši da je Mjesni odbor Perjavica-Borčec bio podvrgnut višegodišnjem zanemarivanju od strane Gradske četvrti Podsused-Vrapče (GČ). Kao primjer za spomenuto je naveo kompletni plan malih komunalnih akcija (MKA) za 2016. godinu. Isti taj plan i prijedloge u njemu prema nadležnosti donosi VMO Perjavica-Borčec, a Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče (VGČ) bi ga trebalo potvrditi što se u ovom slučaju nije dogodilo, nego je on iz temelja promijenjen od strane VGČ Podsused-Vrapče i njegova predsjednika.
Nažalost, ta promjena prijedloga dogodila se što je najgore bez usuglašavanja s VMO Perjavica-Borčec. Gospodin Bosnar je naglasio da su ti prijedlozi koji su eliminirani od strane VGČ Podsused-Vrapče, a na štetu MO Perjavica-Borčec svi redom bili doneseni konsenzusom članova VMO Perjavica-Borčec, a to dodatno tereti VGČ Podsused-Vrapče za nepoštivanje želja VMO Perjavica-Bročec te želja i samih stanovnika s područja spomenutog MO-a.

Iz razgovora s drugim predsjednicima vijeća mjesnih odbora naše gradske četvrti da se zaključiti da se GČ Podsused-Vrapče i njen predsjednik prema svima odnose isto, tj. da je to nažalost svojevrsni modus operandi pa se postavlja pitanje uopće svrhe postojanja mjesnih odbora, ako se njihova volja ne poštuje, istaknuo je g. Bosnar.

Ipak, zahvaljujući upornosti predsjednika MO Perjavica-Borčec Aljoši Bosnaru i članovima Boži Markiću i Damiru Goldinu, svi iz redova HDZ-a, uspjeli su pomoću drugih izvora financiranja što se odnosi na Grad Zagreb uspješno realizirati nekoliko krucijalnih projekata iz plana MKA na razini MO Perjavica-Borčec o čemu će biti više govora u nadolazećem razdoblju.

U nastavku sjednice izneseni su strateški ciljevi i interesi koje ima temeljni ogranak u skorašnjim lokalnim izborima, a ključni je pobjeda Hrvatske demokratske zajednice na razini gradske četvrti i na razini mjesnih odbora te formiranje većine u vijećima kako se u budućnosti ne bi događala ovakva samovolja pojedinaca i ne poštivanje volje predstavnika stanovnika mjesnih odbora.