MO Gajnice
Zgrada lokalne samouprave u izgradnji – MO Gajnice.

Problemi i realizirano u radu Vijeća mjesnog odbora Gajnice

U MO Gajnice HDZ je s koalicijskim partnerima na vlasti od prošlih lokalnih izbora u državi. Kao i drugi MO Gradske četvrti Podsused-Vrapče imaju često premalo pozornosti od vijećnika Gradske četvrti. Uglavnom Vijeće gradske četvrti Podsused-Vrapče ne uvažava prijedloge MO sa svog područja često opravdavajući to nedostatkom financijskih sredstava, ali prešutno znamo da nema političkog “sluha” za probleme nekih od sedam MO sa područja Gradske četvrti Podsused-Vrapče. Uskoro će novi lokalni izbori biti provedeni i mi stanovnici sa ovog područja nadamo se da će građani prepoznati ljude koji će doprinijeti  boljitku i većoj kvaliteti života u našoj Gradskoj četvrti Podsused -Vrapče.

Mjesni odbor Gajnice

Vijeće mjesnog odbora predvođeno HDZ-om i koalicijskim partnerima uspjelo je u velikom poduhvatu. Naime, konačno se radi nova zgrada lokalne samouprave. Na uglu ulice Kerestinačkih žrtava i Gavanovačke ulice u tijeku je izgradnja objekta koji će imati 400 m2 korisničkog prostora.  Sami objekt koristit će novo Vijeće MO Gajnice, ali i mnogobrojne udruge sa tog područja. Sličan je slučaj i s MO Perjavica-Borčec gdje je HDZ zajedno sa koalicijskim partnerima na vlasti i dijeli prostor u objektu u ulici Medpotoki sa mnogobrojnim udrugama građana. Važno je naglasiti da je cijeli projekt i realizacija postignuta samo iz sredstava MKA (malih komunalnih akcija). To je stvarno veliki uspjeh, jer vrijednost izgradnje objekta  procijenjena je na oko 4,5 milijuna kuna.

Planovi MO Gajnice

Planovi koje je Vijeće MO Gajnice proslijedilo Vijeću gradske četvrti Podsused-Vrapče su vrlo važni za stanovnike sa područja MO Gajnica i vremenom bi se trebali svakako uvažiti i realizirati, a oni su nabrojani ispod.

  • Jedan projekt obuhvaća uređenje parka između Meksičke ulice i ulice Gajnice. Taj park je u cijelosti okružen zgradama. Danas je u prilično derutnom stanju i uvečer je gotovo uvijek prazan zbog mraka u njemu. Iako je u prošlim vremenima i bio djelomično obnovljen, on danas spada među najružnije i najnesigurnije parkove u Gajnicama (zbog vrlo slabe osvijetljenosti tokom noći). Na prijedlog HDZ-ovih vijećnika park bi svakako trebalo obnoviti, a postavom zaštitnih ograda omogućiti djeci da se sigurno igraju u samom urbanom centru Gajnica.
  • Od članova Vijeća MO Gajnice poslan je prijedlog da se uredi prostor omeđen ulicom Sigetje i Alejom Bologne gdje bi se mogle postaviti sprave za vježbanje i rekreaciju građana.
  • Vrlo važan problem koji će se svakako morati riješiti u bliskoj budućnosti je DENIVELACIJA raskršća između Aleje Bologne i ulice Medpotoki. U prošlim vremenima raskršće je bilo funkcionalno, ali velikim porastom vozila u gradu na tom raskršću svako jutro stvaraju se velike prometne gužve. Još prije dvije godine postojao je idejni projekt tog raskršća, ali je negdje iz nepoznatih razloga nestao ili je zaboravljen.
  • Zajedničkim prijedlogom na inicijativu g. Zdenka Jušića (HDZ), MO Gajnice i MO Gornji Stenjevec tražena su rješenja  za novu regulaciju prometa na raskršću ulice Dubravica (zapadni dio Gajnica) i Aleje Bologne. Postavom semafora i djelomičnim proširenjem raskršća omogućilo bi se vozilima skretanje ulijevo (u smjeru centra grada). Takav projekt je već nedavno realiziran u Vrapču na križanju ulice Vrapčanske aleje i Aleje Bologne (što je stvarno rasteretilo promet u tom djelu grada).
  • Slijedeći prijedlog g. Ivana Marekovića (HDZ) je postao i zajednički prijedlog MO Gajnice i MO Gornji Stenjevec da se uredi kolnik i nogostup između ulice Kostanjek i OŠ Dragutin Domjanić gdje su svakodnevno školska djeca izložena pogibiji zbog neadekvatnih prometnica na tom dijelu. To ne bi trebao biti skupi tehnički zahvat i treba ga također realizirati zbog sigurnosti osnovnoškolske djece čija sigurnost treba biti prioritetna.
Dubravica
Postavom semafora i djelomičnim proširenjem raskršća omogućilo bi se vozilima skretanje ulijevo (u smjeru centra grada).

U protekle četiri godine u vrijeme mandata MO Gajnice (pod vodstvom HDZ-a i koalicijskih partnera) radi sigurnosti djece podignute su ograde oko svih vrtića na području našeg MO. Uređena je i Storžićka ulica (koja je bila u vrlo lošem stanju), gdje je izrađen nogostup, a sama ulica ima novi asfalt.

Svakako se može zaključiti da je Vijeće MO Gajnice pošteno radilo u proteklom razdoblju što će svakako građani prepoznati.

 

Zagreb, 23.03.2017.

Tagged on: