Ulica Žlebec - Aljoša Bosnar
Članak iz Večernjeg lista na temu Ulice Žlebec možete pročitati ovdje na način da kliknete na sliku i tako ju povećate.

Napokon rješavanje problema Ulice Žlebec

Unatrag nekoliko godina pojavili su se ozbiljni problemi na asfaltiranom kolniku Ulice Žlebec na području Mjesnog odbora Perjavica-Borčec. Još tijekom 2014. godine došlo je do jako vidljivih i opasnih oštećenja na asfaltu ulice. Bez sumnje uzrok je velika količina oborinskih voda koje se prilikom obilnih kiša nadzemnim, ali i podzemnim vodama slijevaju niz samu ulicu.

Zapravo ime ulice nije slučajno, jer je ona zaprevo žlijeb (Žlebec) svih oborina sa velike površine koja se nalazi iznad same ulice.

Odvodnja ulice nije mogla podnijeti takav pritisak i to je službeno 2014. godine potvrđeno snimanjem specijalnim kamerama koje su snimile unutrašnjost kanalizacije ulice. Kamera je utvrdila 56 mjesta oštećenja i nekoliko teških oštećenja glavne betonske cijevi odvodnje profila 100 cm.

Vijeće mjesnog odbora Perjavica Borčec i predsjednik Aljoša Bosnar (HDZ)

Vijeće mjesnog odbora Perjavica-Borčec s predsjednikom Aljošom Bosnarom na čelu pristupilo je rješavanju problema Ulice Žlebec. Tijekom 2015. i 2016. godine pristupilo se izradi projekta sanacije ulice.
Nakon izrade tehničke dokumentacije pristupilo se odabiru izvođača putem Javne nabave. Ukupni troškovi sanacije dosegnuli su iznos od 2 500 000 kuna. Cijeli iznos financiran je iz Proračuna grada Zagreba gdje je i ishođena građevinska dozvola.

Konačno rješenje problema

Upravo prije dva dana, tj. 2. svibnja 2017. počela je rekonstrukcija odvodnje i asfaltiranje ulice uz sve potrebne pripremne radove. Za navedeno rješavanje problema Ulice Žlebec najviše je učinio dosadašnji predsjednik Vijeća mjesnog odbora Perjavica – Borčec, g. Aljoša Bosnar (HDZ) koji je više puta morao osobno intervenirati u mjerodavnim institucijama da bi se što brže riješio ozbiljan problem Ulice Žlebec.

 

 

Vezana vijest

Članak možete pročitati i u online izdanju na portalu Večernjeg lista klikom na poveznicu ispod.

Napokon smo se izborili da nam obnove odvodni kanal koji je popucao na 56 mjesta – Večernji.hr