KANDIDACIJSKA LISTA VIJEĆA GRADSKE ČETVRTI PODSUSED-VRAPČE I VIJEĆA MJESNIH ODBORA PREDSTAVLJENA JUČER U DVORANI PODRUČNOG UREDA SUSEDGRAD

Jučer je u prepunoj velikoj dvorani Područnog ureda Susedgrad (općina Gajnice) održano predstavljanje programa, nositelja lista i kandidata HDZ-a za Vijeća mjesnih odbora i Vijeće Gradske četvrti Podsused-Vrapče. Gosti su bili ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. Tomislav Ćorić, pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić, kandidati za zamjenika gradonačelnika Krunoslav Katičić, Nikolina Brnjac, kandidati za gradsku skupštinu, Mislav Herman, Davor Filipović, Pavo Kostopeč i Marija Jujnović-Dropuljić. Kao posebnog gosta pozvali smo i pozivu se odazvao direktor Gradskih tržnica g. Stanko Gačić.

Ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. Tomislav Ćorić

Ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. Tomislav Ćorić

Uvodnu je riječ od moderatorice, predsjednice mladeži HDZ-a Podsused Vrapče, ujedno kandidatkinje br. 4 na listi Vijeća Gradske četvrti, gđice Ene Plepelić, odmah dobio ministar Tomislav Ćorić koji je pozdravio sve prisutne goste, kandidate za GS, VGČ i VMO, simpatizere, prijatelje.
U svom uvodnom obraćanju ministar se osvrnuo na jedan važan događaj u ovom našem Područnom odboru, točnije temeljnom ogranku, odnedavno, kada dok još nije bio ministar u Vladi i kada je s g. Aljošom Bosnarom, predsjednikom TO Perjavica Borčec, sada kandidatom br. 2 na listi Vijeća gradske četvrti, aktivno djelovao po pitanju rješavanja problema “švicarskog franka”, samo nekoliko dana pred izbore održao tribinu na tu temu te građanima predložio nova znanstveno i praktično utemeljena rješenja toga problema što je kasnije dosta utjecalo na izbor birača pri glasovanju i ukupni rezultat izbora na ovom području.
Ministar Ćorić rekao da mu je stoga veliko zadovoljstvo doći među nas i da će ubuduće imati odgovornost i moralnu obvezu za svaki mogući dolazak u ovaj Područni odbor i osobno podržavati aktivnosti iz njegovog ministarskog resora. Budući da je ministar Ćorić veliki ljubitelj šaha i svih događaja vezanih uz to, ovom je prilikom pozdravio svog šahovskog „protivnika“ Zdenka Jušića, predsjednika TO HDZ Gajnice , kao prijatelj poželio mu puno uspjeha na osobnom i šahovskom polju, a potom svima prisutnima kao ministar u Vladi premijera Andreja Plenkovića zaželio pobjedu na izborima u gradu Zagrebu, i da lokalnim izborima u nedjelju 21. svibnja 2017. godine pokažemo svoju snagu te da s prof. dr. Dragom Prgometom dobijemo gradonačelnika grada Zagreba. 

Krunoslav Katičić, kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba

U daljem tijeku tribine prisutnima se obratio Krunoslav Katičić, kao kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba, koji je uvodnom dijelu ispričao nedolazak prof. dr. Draga Prgometa čiji je hodogram bio takav da se nije više mogao organizirati njegov dolazak ovdje, a potom je u svom kraćem izlaganju naglasio potrebu zajedništva, organizacije i vjere u stručni tim Drage Prgometa te obvezu da svaki od nas s našim obiteljima, prijateljima, poznanicima, učini sve da rezultati na predstojećim izborima budu takvi da pobjedimo u Gradu Zagrebu dobijemo našeg gradonačelnika. 

Zoran Piličić, predsjednik Područnog odbora HDZ-a Podsused-Vrapče i pomoćnik ministra obrane RH

Zoran Piličić, predsjednik Područnog odbora HDZ-a Podsused-Vrapče

Zoran Piličić, kao nositelj liste za Vijeće Gradske četvrti Podsused-Vrapče kratko je objasnio sve polazne točke i ciljeve našeg zacrtanog programa, predstavio kandidate s liste kao odgovorne, stručne ljude, dokazane i u radu ovog Područnog odbora, kao i pojedinih Temeljnih ogranaka, kao i dokazanih u njihovom radnom okruženju i osobnim profesijama. Posebno je naglašena sinergija iskustva i mladeži, energije i poleta koja daje snagu svakom Područnom odboru i svakoj kandidacijskoj listi kao i uvažavanju zastupljenosti žena na kandidacijskoj listi Vijeća gradske četvrti HDZ –a Podsused-Vrapče. U vezi programa, između svih ostalih točaka posebno je izdvojen projekt uređenja tržnice Vrapče pa je stoga zahvalio na dolasku na ovu tribinu g. Stanku Gaćiću, direktoru gradskih tržnica koji je ovom prilikom potvrdio da su odobrena sredstva za izradu projektne dokumentacije te da će se projekt nastaviti razvijati.

Aljoša Bosnar, predsjednk Mjesnog odbora Perjavica-Borčec

Aljoša Bosnar, predsjednk Mjesnog odbora Perjavica-Borčec u prošlom mandatu, dopredsjednik Područnog odbora HDZ-Podsused-Vrapče, kandidat br. 2. na listi za Vijeće Gradske četvrti Podsused-Vrapče, ukazao je na osnovne probleme cijelog ovog Područja, a posebno na rasterećenje prometa na Aleji Bologni i nekoliko kritičnih točki gdje se novim projektima treba omogućiti lakše i jednostavnije prometovanje ovim područjem (Podvožnjak Vrapče, skretanja u Gospodsku, uređenje tržnice Vrapče, projekt uređenja klizišta i ceste Žlebec vrijedan 2.500 mil. kuna koji je nekoliko tjedana unazad započeo s izvođenjem radova. Zahvalio se na dolasku direktoru Gradskih tržnica g. Stanku Gačiću koji je u ovom trenutku najmjerodavnija osoba koja može potvrditi da projekt „Tržnica Vrapče“ ide dalje.
U završnom govoru, g. Bosnar pozvao je sve članove, simpatizere i njihove obitelji na zajedništvo te svim prisutnim ponovio da obavezno izađu na izbore, daju povjerenje našim kandidacijskim listama koje su sve sastavljene od redom stručnih i odgovornih ljudi i time nas podrže da kao stožerna stranka Republike Hrvatske konačno preuzmemo odgovornost za vođenje politike u Gradu Zagrebu. 

Predsjednik TO HDZ Gajnice, dopredsjednik Područnog odbora HDZ –Podsused Vrapče g. Zdenko Jušić

Predsjednik TO HDZ Gajnice, dopredsjednik Područnog odbora HDZ –Podsused Vrapče i nositelj br. 3 liste za gradsku četvrt, diplomirani pravnik Zdenko Jušić, pozdravio je sve nazočne, ministru Čoriću poželio puno uspjeha u ministarskom radu i radu Vlade našeg premijera Andreja Plenkovića. Potom je iskazao veliku važnost u izboru svakog vijećnika u Vjieću gradske četvrti kao i vijećima mjesnih odbora, njihovu pretpostavljenu odgovornost i ozbiljnost u radu te predanost interesima i programu stranke.
Naglasio je važnost financijskog suporta svih vijećnika u radu Područnog odbora kao i radu pojedinih Temeljnih ogranaka, posebno u uvjetima financiranja ovakvih predizbornih aktivnosti kada smo, sve do 1-2 tjedan pred izbore, zbog raznoraznih opravdanih i objektivnih okolnosti, većinom predodređeni sami se organizirati i pronalaziti potrebna sredstva za promociju programa naše stranke i boljeg kontakte s građanima. 

U daljem tijeku predsjednik Jušić kratko je obrazložio točke programa VMO Gajnice, naglasio da su sredstva za dovršenje izgradnje objekta mjesne samouprave i projekta street work-out parka za mlade i odrasle odobrena, u kojemu je također od samog početka aktivno sudjelovao i kandidat br. 5 s liste za VGČ Dario Kovačić.
Kao predsjednik i, uvjetno rečeno, domaćin na čijem se matičnom području održava ovo predstavljanje osobno se zahvalio svima na ovakvom lijepom odazivu, posebno ministru Tomislavu Ćoriću na dosadašnjoj podršci i dolasku te naravno pomoćniku ministra branitelja Nenad Križiću, svim kandidatima za vijeće GS i ostalim gostima, na dolasku. 

Potom su i drugi nositelji lista (dipl. ing. Davor Čuljak – Stenjevec-sjever, mag.iur. Željko Tomljenović – Gornji Stenjevec, dipl. ing. elektroteh. Željko Šimunović – Podsused, Nenad Pogačić – Vrapče Centar i Vlasta Cvetković – Gornje Vrapče) Vijeća mjesnih odbora imali priliku predstaviti svoje kandidacijske liste, kandidate i programe i planirane projekte za realizaciju kojih će se svi oni koji budu izabrani za vijećnike vijeća mjesnih odbora odnosno vijeća gradske četvrti posebno zalagati i na čemu ćemo svi zajedno ozbiljno i odgovorno morati upirati i ozbiljno raditi. 

Predsjednik Piličić zaključno je sve prisutne pozvao da u petak 19. svibnja 2017. godine u 17h dođu na završni skup HDZ-a na Cvjetni trg, te također ponovio da u nedjelju svi izađemo na izbore i da se svojim važnim glasom izborimo da prof,. dr. Drago Prgomet postane gradonačelnik grada Zagreba i da HDZ nakon dugih 17 godina pobjedi na lokalnih izborima u gradu Zagrebu.

FOTO GALERIJA