Temeljem održanih sjednica u travnju 2018., a prema naputku Predsjednika Odbora za promet i Predsjednika Odbora za gospodarstvo odlučili smo Vam se obratiti kroz zajednički dopis kao članovi te izaslanici Odbora PO Podsused-Vrapče, jer smatramo da promet i gospodarstvo ne mogu funkcionirati kao cjeline za sebe već moraju biti u apsolutnoj korelaciji.

Želimo napomenuti u početku da živimo u doslovno “prometnoj izolaciji” na zapadnom dijelu grada koji je sa svih aspekata društva porastao, kako urbano tako i socijalno kurturološki posljednjih deset godina no promet je ostao na razini 70-ih godina prošlog stoljeća.
Nastojimo svim snagama biti promjena u društvu no kao da negdje zaostajemo, nadamo se da ćemo napokon kroz novoosnovane Odbore uspjeti nešto bar potaknuti na promjenu što će u konačnici donijeti prevagu HDZ-a na budućim lokalnim izborima.

Dalje u nastavku ovog dopisa donosimo Vam ključne točke sa kratkim opisom te nosiocima nekih rješenja koje su smatramo ključne točke spomenute “prometne izolacije”.
Ujedno se nadamo i Vašim prijedlozima, pomoći i rješenjima jer sam promet je multidisciplinaran te kao takav kako se proteže na mnoge grane tako se ne može gledati ni određeno područje kao jedinka, određeni PO kao jedinka, jer možda, gotovo sigurno izvor problema je na drugoj ishodišnoj točki što ćemo vidjeti i dalje na primjerima.

 

KLJUČNE TOČKE “PROMETNE IZOLACIJE”

 

1. CESTOVNA (PROMETNA) POVEZNICA SJEVER-JUG:

Smatramo krucijalnim problemom te ga i navodimo kao prvog i najvažnijeg jer sjeverna naselja, Vrapče-Stenjevec te Podsused su odvojeni od juga Avenijom Bologne te su jedine cestovne mogućnosti prelaska na rubnim dijelovima PO kroz podvožnjak Vrapče i Gajnice koji su prekapacitirani jer nisu očito predviđeni za povećanje stanovništva koje se povećalo općenito na zapadu Grada Zagreba a poslije i županije a upravo je očito da se promet slijeva na ovom zapadnom ulazu u grad.
Osim potrebe u vršnim satima smatramo općenito zbog porasta stanovništva te gospodarsko – urbane infrastrukture smatramo kako je neophodan bar jedan podvožnjak na relaciji PO Podsused-Vrapče.

Postoje dva nama poznata rješenja:
Idejno rješenje Gospodska ulica – Avenija Bologne – mr.sc. Ivan Rupčić (HDZ)
Projekt, ulica Medpotoki (Gajnice) – Božo Markić, dipl.ing. (HDZ)

2. PROŠIRENJA POSTOJEĆIH PODVOŽNJAKA VRAPČE I GAJNICE:

Spomenuti podvožnjaci u točki jedan su odavno prekapacitirani na postojeći porast stanovništva te su potrebna njihova nova prometna rješenja – izgradnja novih prometnih traka.

3. PROMJENJIVA PROMETNA REGULACIJA U VRŠNIM SATIMA:

Pitanje i problem koji se neprestano proteže jest upravo to povećanje broja stanovnika koje dovodi do prometne zagušenosti duž cijele Avenije Bologna preko Ilice prema centru i obrnuto (poslijepodne).
Primjeri iz brojnih metropola su da se u vršnim satima promjenjivom regulacijom mijenjaju smjerovi kretanja gdje postoje kapaciteti, a upravo na prostoru Bologna/Ilica postoji ta mogućnost u vršnim satima, a u smjeru zapad/istok (ujutro) bi se na Črnomercu (Ciglana) gdje postoji dovoljno šiirine finoćom filigrana kako bi se regulirao prometni tok prema centru grada preko ulice Baruna Filipovića.
Potrebno brojanje prometa;
Ustanoviti mogućnost izvedbe

4. SINKRONIZACIJA SEMAFORA / 5. POMICANJE AUTOBUSNIH STAJALIŠTA:

Ove dvije točke navodimo kao jednu cjelinu premda bi mogle uključivati i mogućnost kružnih tokova.

Postavljaju se novi semafori koji su u apsolutnoj nesinkronizaciji sa prometnim tokom i cjelokupnom njegovom cjelinom.
Kao primjer se nalazi nekoliko novih semafora u krugu Stadion Vrapče – Avenija Bologne – Ulica Majke Terezije. “Nakićeno” je više novih semafora u krugu nekoliko desetaka metara koji su apsolutno nepovezani, predugo drže, ciklusi i intervali im apsolutno nemaju smisao ili je smisao izgubljen nestručnim postavljanjem istih, a veže se kasnije na Aveniju Bologne u pravcu istoka nekoliko stotina metara dalje sa novim semaforom kod Bile – Mcdonaldsa.
Napraviti brojanje prometa i novu regulaciju premda bi ispravnije rješenje bio kružni tok na Aveniji Bologne u Vrapču kod ulaza na Bolničku ulicu jer svagdje na svijetu tamo gdje postoji mogućnost prelazi na rješenje kružnog toka, prvo zbog sigurnosti a poslije i zbog jeftinijeg održavanja tako da njegova možda skuplja izvedivost ( kružni tok ) u konačnici opravda svoj učinak.
Nadalje, semafor na križanju Vrapčanska – Žagarova utječe na odvijanje prometa, odnosno usporava i ometa prometni tok a osobito Vrapčanskom ulicom prema jugu dok na sve to posebno utječe autobus koji kad iz Žagarove ulice stane na stanici pred školom ni jedan automobil ne može proći semafor te se stvaraju kolone i nervoza a okolo su OŠ, Tržnica Vrapče i Dom zdravlja u krugu nekoliko metara.

Smatramo da isti primjer nastaje duž Avenije Bologne/Ilice u pravcu Centra te u vršnim satima zbog autobusne stanice u Kustošiji ( posljednja stanica prije okretišta Črnomerec ) koja je u neposrednoj blizini nekoliko semafora, gustih pješačkih zona i ostalih urbanih sadržaja. Nažalost, nema više tvornice Ciglana, a tako ni radne snage da je potrebna stanica tik ispred tvrtke, laički rečeno.

Potrebno izmještanje autobusnih stanica.

6. POŠTANSKI URED

Potreba stanovnika, pregled stanja Hrvatske pošte d.d.- Divizija Mreže kako bi naselje Stenjevec dobilo svoj poštanski ured .

7. AMBULANTA U PODSUSEDU – PROMETNO UREĐENJE PRILAZA

Idejno rješenje- Željko Šimunović, dipl.ing. ( HDZ )

8. STAVLJANJE BIVŠEG VOJNOG OBJEKTA (RUŠIŠČAK) U FUNKCIJU

– Prijedlozi:
– Starački dom;
– Dječji vrtić;
– i sl.
Bivši vojni objekt sa pripadajućim zemljištem i kompletnom infrastrukturom koji već više od tridesetak godina stoji zapušten i prazan.

Ovo su smatramo temeljnim problemima PO Podsused-Vrapče uz brojne druge mogućnosti rješenja, parkinga, podvožnjaka i sl. koje nastojimo pokriti kroz MKA, a mogli bi se novci i za njih povući kroz sredstva EU fondova dok bi aktualne problem Cementare ostavili stručnijim kadrovima na raspolaganje kako su radnje na situaciju već u procesu događanja.
Promet i njegova rješenja bit će od ključne važnosti za HDZ Grada Zagreba, a pogotovo zapadnog dijela grada te smatramo da će se rezultati baš krojiti na ovim točkama pa u ovom koalicijskom mandatu moramo pronaći sredstva i načine kako doći do realizacije istih.

S poštovanjem ,

Odbor za promet: PO PODSUSED – VRAPČE
mr.sc. IVAN RUPČIĆ

Odbor za gospodarstvo: PO PODSUSED – VRAPČE
MARIO PAVLOVIĆ, dipl.ing.