Izaslanstvo HDZ-a GO Grada Zagreba na čelu s dr. sc. Andrijom Mikulićem

Dan neovisnosti Republike Hrvatske svečano je obilježen u ponedjeljak, 8. listopada 2018. u Zagrebu u Crkvi svetog Marka gdje je služena misa koju je predvodio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup Zagrebačke nadbiskupije, zatim na  zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj, a središnji događaj bio je na trgu sv. Marka uz ceremoniju Počasno-zaštitne bojne koju je Vlada RH nakon 17 godina vratila na Markov trg.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i saborski zastupnik dr. sc. Andrija Mikulić, predvodio je izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice na zagrebačkom groblju Mirogoj gdje su zapalili svijeće povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Predsjednik dr. sc. Andrija Mikulić u obraćanju medijima čestitao je svima Dan neovisnosti Republike Hrvatske, posebno istaknuvši važnost današnjeg dana, kao dana donošenja povijesne i najbitnije odluke u novijoj hrvatskoj povijesti. Odluke kojom je Hrvatska raskinula sve državnopravne sveze sa bivšom državom i proglasila svoju suverenost, samostalnost i neovisnost. Naglasio je pritom veliku ulogu Hrvatske policije, Hrvatske vojske i hrvatskih branitelja u stvaranju Republike Hrvatske te izrazio trajnu zahvalnost.

“Hrvatski branitelji predvođeni dr. Franjom Tuđmanom poštivali su odluku hrvatskog naroda, i krenuli u obranu i oslobađanje Hrvatske države. Na tome im neizmjerno hvala. Ovo je prilika da ih se s dužnom zahvalnosti prisjetimo. Ne samo danas – nego i svaki dan!”

U svečanom obilježavanju Dana neovisnosti Republike Hrvatske  sudjelovali su i članovi Područnog odbora HDZ-a Podsused-Vrapče te neizostavna mladež našeg područnog odbora predvođena predsjednicom Enom Plepelić i tajnikom Josipom Maranićem.