HDZ Podsused-Vrapče već dugi niz godina pokreće razne inicijative koje su trebale potaknuti obnovu tržnice u Vrapču – potpisivale su se peticije, naši vijećnici su se obraćali Gradu, Tržnicama Zagreb, gradonačelniku…

U svibnju 2017. godine tijekom lokalnih izbora HDZ Podused-Vrapče je u svoj program obnovu tržnice u Vrapču uvrstio u 6 prioritetnih točaka koje će nastojati riješiti u iduće 4 godine, a sve kako bi se stanovnicima Vrapča život učinio ugodnijim i ljepšim.

Zahvaljujući predsjedniku i potpredsjedniku Područnog odbora HDZ-a Podsused-Vrapče g. Zoranu Piličiću i g. Aljoši Bosnaru koji su i u 2018. godini u svakoj prilici isticali problem stare tržnice i potrebu da se gradi nova, iste godine se krenulo u izradu projektne dokumentacije, a to je dovelo do toga da će do obnove izgleda uskoro i doći što potvrđuje i predstavljanje ove video animacije.

Pokretanju stvari s mrtve točke doprinijela je odlična koalicijska suradnja vijećnika GČ Podsused-Vrapča iz HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti. Naime, formirana je većina u Vijeću gradske četvrti Podsused-Vrapče pa je GČ Podsused-Vrapče pod vodstvom predsjednika Dejana Kljajića i potpredsjednika Aljoše Bosnara krenula u provedbu zacrtanih predizbornih programa i obećanja, a Tržnica Vrapče je kako smo i spomenuli upravo jedna od njih.

Naravno, za sami problem posebno su se senzibilizirali i Gradska organizacija HDZ-a Grada Zagreba koja je davala podršku rješavanju problema kao i Tržnice Zagreb na čelu s direktorom Stankom Gačićem.

Sve navedene okolnosti dovele su nas do predstavljanja projekta obnove tržnice, a nadamo se da će sve biti gotovo do kraja 2020. godine na zadovoljstvo svih Vrapčanki i Vrapčana.

Animirani prikaz – buduća nova tržnica u Vrapču