Izborna skupština Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak"
Pukovnik Jerko Filipović novi je predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Zagreb

U subotu, 2. veljače 2019. u Zagrebu je održana Izborna skupština Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Grada Zagreba. Uz brojne članove ZBGŠ koji su birali novo čelništvo Zajednice, skupštini su nazočili i ugledni uzvanici među kojima su bili: general bojnik MIljenko Filipović, predsjednik ZBGŠ i izaslanik predsjednika Vlade RH i predsjednika HDZ-a gospodina Andreja Plenkovića; Zoran Piličić, pomoćnik ministra obrane i predsjednik PO HDZ Podsused-Vrapče u svojstvu izaslanika potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića; Pere Semren, potpredsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba i izaslanik predsjednika GO HDZ GZ gospodina Andrije Mikulića; Ante Tandara, predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba i brojni drugi čelnici braniteljskih udruga te umirovljeni generali Ljubo Ćesić-Rojs, Josip Štimac i Krešimir Ćosić.

Zoran Piličić, pomoćnik ministra obrane RH i predsjednik PO HDZ-a Podsused-Vrapče
Zoran Piličić, pomoćnik ministra obrane i predsjednik PO HDZ Podsused-Vrapče u svojstvu izaslanika potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića

Izborna skupština je održana u konstruktivnoj atmosferi, a u svojim govorima su general Filipović, pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić i Pere Semren naglasili presudnu ulogu hrvatskih branitelja u stvaranju države te posebno naglasili brojne programske ciljeve od interesa za braniteljsku populaciju, koje je Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem realizirala, dok je posebno naglašeno da su dva najpopularnija ministra u Vladi upravo hrvatski generali i zapovjednici gardijskih postrojbi Damir Krstičević i Tomo Medved.

Za predsjednika Zajednice branitelja “Gojko Šušak” HDZ-a Grada Zagreba izabran je umirovljeni pukovnik Jerko Filipović, aktivni i vrlo predani član HDZ-a i Zajednice branitelja.

Izborna skupština Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Grada Zagreba
Izborna skupština Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Grada Zagreba

Jerko Filipović je dragovoljac Domovinskog rata, od samog početka pripadnik specijalnih postrojbi, a kasnije Hrvatskog gardijskog zdruga, koji je prošao sva najteža ratišta tijekom Domovinskog rata. Dokazao se i u poslovnom svijetu kao član uprave tvrtke koja se bavi sigurnosnim poslovima. Ne sumnjamo da će Jerko Filipović, sa svim svojim referencama, učiniti maksimum da se svi postavljeni ciljevi i zadaće Zajednice branitelja “Gojko Šušak” HDZ-a Grada Zagreba realiziraju na najbolji mogući način.