Devetodnevna duhovna priprava od 2. do 9. veljače završena je središnjim euharistijskim slavljem u nedjelju 10. veljače 2019. godine na svetoj misi koju je predvodio postulator Stepinčeve kauze mons. dr. Juraj Batelja.

Predsjednik Piličić i potpredsjednik Jušić na Stepinčevu u Krašiću

Svetoj misi u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću iz našeg Područnog odbora HDZ-a Podsused-Vrapče nazočili su predsjednik PO i pomoćnik ministra obrane RH g. Zoran Piličić i potpredsjednik PO i vijećnik Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče g. Zdenko Jušić.
Nakon svete mise obišli su grad Brezarić gdje je davne 1898. godine rođen blaženik Stepinac, te su s brojnim hodočasnicima i vjernicima posjetili kuću u kojoj je do svojeg zadnjeg dana u sudski određenom kućnom pritvoru
živio i radio, nakon izdržanih šest godina zatvora u Kaznionici u Lepoglavi.

U Krašiću se danas molilo za proglašenje bl. Alojzija Stepinca svetim, jer upravo je u Krašiću 10. veljače 1962. godine u 14:15 sati umro.

Naime, 1945. godine u montiranom sudskom procesu, blaženi Alojzije Stepinac osuđen je na 16 godina zatvora i prisilnog rada uz zabranu rada od 5 godina u svim crkvenim i svjetovnim službama. Pet godina proveo je u zatvoru u Kaznionici u Lepoglavi, a od kraja 1951. do svoje smrti 10. veljače 1960. godine u kućnom pritvoru u Krašiću. 

Papa Pio XII. imenovao ga je kardinalom 1952. godine, a Papa Ivan Pavao II. proglasio ga je blaženim 3. listopada 1998. godine u Mariji Bistrici.