Šahovski turnir u Gajnicama održan je u nedjelju, 17. veljače 2019. godine. Imali smo čast ugostiti g. Renata Ognjana, bivšeg predsjednika Časnog suda HDZ-a, predsjednika Odbora umirovljenika HDZ-a Grada Zagreba te člana stručne skupine za izradu Zakona o Hrvatskim braniteljima koji je uručio medalju najmlađem na turniru i odigrao nekoliko prijateljskih šahovskih partija.

Na turniru je sudjelovalo 16 natjecatelja, a trijumfirao je g. Vlado Sedlar nad mladim Leonom Đurićem nakon prvog remija. Treće mjesto pripalo je g. Siniši Juričiću, a u revijalnoj partiji g. Zdenko Jušić opravdao je titulu međunarodnog majstora pobjedivši predsjednika Udruge “Šah klub Strijelac”, g. Tomislava Rebića.

Bio je ovo šahovski događaj u kvartu koji je spojio mlade i stare te stvorio ugodnu i veselu atmosferu.

“Eto, okupilo se dosta nas koji volimo sah, igru i druženja, a posebno me veseli što je među okupljenima bilo najviše djece i mladeži. Podržali smo novu aktivnost po pitanju promocije šaha kao intekektualne igre, igre koju jedanako mogu igrati oni od 7 i oni od 77 godina. Projekt Vlade RH jest da šah uđe u škole, projekt i ove četvrti je šah u parkove putem graviranih i fiksiranih betonskih ploča umjesto razbacanih i neurednih pokradenih figura po parkovima što je antipromocija drevne kraljevske igre…”, rekao je međunarodni majstor Zdenko Jušić.

“O današnjem lijepom druženju sve riječi pohvale gostoprimstvu i otvorenosti domaćina i svih gostiju lokala u Gajnicama vl. Tomislava Rebića.”, završio je g. Jušić.