Prva šahovska liga u organizaciji radne skupine šahista HDZ-a Grada Zagreba

U organizaciji Radne skupine HDZ-a Grada Zagreba i mladeži HDZ-a na gradskoj i nacionalnoj razini 5. ožujka 2019. godine održan je Pilot – šahovski turnir u Gundulićevoj 21a, s ukupno 12 šahovskih entuzijasta i to na tempo od samo 5 minuta po igraču i sa svim potrebnim šahovskim rekvizitimama što je svaku partiju i rundu učinilo posebno zanimljivom i napetom.

Za igrače je, prije svega, to bio dobar osjećaj igranja brzog i brzopoteznog šaha s puno imaginacije i dinamike, a onda i veliki izazov igranja na turniru te prije svega jačanje međusobnog prijateljstva.

Nakon uvodnog upoznavanja razvila se velika borba između mahom izjednačenih šahovskih rivala i u toj neizvjesnoj borbi s ubrzanim bilježenjem svih rezultata, najbolje su se snašli Mladen Zimić i Alen Šukurica koji su sve svoje protivnike pobijedili i stoga su trenutno u vodstvu sa uvjerljivih 6 bodova iz 6 odigranih partija i 100-postotnim učinkom.

Napominjemo da međusobno Zimić i Šukurica tek moraju igrati i tako odlučiti tko je bolji.

Sve je ugodno iznenadio samozatajni Tomislav Buden s prikupljenih 5 bodova iz također 6 partija koji lidere prati u stopu i strpljivo čeka njihov pogrešan korak da bi im se u potpunosti priključio na vrhu.

Dakle, u prvom krugu odigrano je 6 od ukupno 11 kola (Berger sistem – svako igra sa svakim), a već 19. ožujka 2019. godine očekuje nas potpuni rasplet događaja kada ćemo saznati i konačnog pobjednika 1. šahovske lige radne skupine HDZ-a Grada Zagreba.

Turnir je odlično i na visini zadatka odsudio međunarodni majstor Zdenko Jušić, ujedno i predsjednik ove Radne skupine, pojasnivši na početku nedvosmisleno svim sudionicima ove šahovske manifestacije sva potrebna pravila brzopoteznog šaha kako bi se ista od početka do kraja odigrala u full fair-play kraljevskoj igri odigranoj u prekrasnom plavom bojom, obojenom ambijentu.

Poruka svim onima koji su zainteresirani igrati na sljedećem turniru koji će promovirati još dobrih šahista bila bi da nam se pridruže također u utorak 19. ožujka 2019. godine u praćenju 2. kruga 1. šahovske lige i time „kibicirajući partije budućih protivnika” obave zadnje fizičke visinske pripreme prije nego u utorak 2. travnja 2019. godine potvrde sudjelovanje na 2. šahovskom turniru Radne skupine HDZ Grada Zagreba.

Prijave na 2. turnir bit će do ponedjeljka 1. travnja 2019. g.