U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad u Gajnicama u četvrtak, 28. ožujka 2019. godine održana je svečanost obilježavanja 29. obljetnice osnutka Odbora gradskih četvrti Podsused-Vrapče, Stenjevec i Črnomerec.

HDZ Podsused-Vrapče | 29. obljetnica
29. obljetnica OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče, Stenjevec i Črnomerec

Svečanosti su nazočili predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednici Hrvatskog sabora Željko Reiner i Milijan Brkić, ministar zdravstva RH Milan Kujundžić, državni tajnici Zvonko Milas, Zdravko Jakop i Tomislav Ivić, pomoćnik ministra obrane RH Roman Mikulić, Vladimir Šeks, predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice “dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica, predsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić, general Miljenko Filipović, saborska zastupnica Ljubica Lukačić, zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Pere Semren, Domagoj Milošević, domaćini svećanosti predsjednik OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče Zoran Piličić, predsjednik OGČ HDZ-a Stenjevec Jure Šarić, predsjednik OGČ HDZ-a Črnomerec Tomislav Sokol, brojni branitelji, članovi, prijatelji i drugi.

Zoran Piličić
Zoran Piličić, predsjednik OGČ Podsused-Vrapče i pomoćnik ministra obrane RH

Izrazivši svima prisutnima dobrodošlicu predsjednik Odbora gradske četvrti HDZ- Podsused-Vrapče i pomoćnik ministra obrane RH g. Zoran Piličić poručio je prisutnima kako je HDZ u Podsused-Vrapču nakon zadnjih izbora preuzeo odgovornost te paticipira u vlasti u Vijeću gradske četvrti Podsused-Vrapče i u vijećima mjesnih odbora što je bio preduvjet za uspješnu provedbu programskih smjernica.

“Glavni projekti su sada u različitim fazama realizacije poput rekonstrukcije tržnice u Vrapču, zatim prometnog rasterećenja Aleje Bologne spajanjem Podsused-Vrapča i Stenjevca podvožnjakom” rekao je Zoran Piličić.
Također je zatražio podršku i pomoć od predsjednika Vlade RH kako bi se riješili veliki problemi ove gradske četvrti, a to su klizište Kostenjak koje je među najvećim urbanim klizištima u Europi te saniranje prostora napuštene cementare u Podsusedu.

“Ono što ćemo mi sigurno nastaviti dalje raditi jeste da ćemo provoditi smjernice i programska načela Hrvatske demokratske zajednice kako bismo bili spremni na ono što slijedi, a to su Europski izbori za koje smo sve pripreme napravili” zaključio je predsjednik OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče g. Piličić.

29. obljetnica OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče, Stenjevec i Črnomerec
Predsjednici: Tomislav Sokol, Zoran Piličić, Andrej Plenković i Jure Šarić

Prisutnima su se zatim redom obraćali predsjednici OGČ Stenjevec i Črnomerec g. Jure Šarić i g. Tomislav Sokol, predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice “dr. Franjo Tuđman” g. Mario Kapulica, predsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba g. Andrija Mikulić te na kraju predsjednik HDZ-a i Vlade RH g. Andrej Plenković.

VIDEO: 29. obljetnica Odbora GČ HDZ-a Podsused-Vrapče, Stenjevec i Črnomerec

“Privilegija je da baš ova generacija Hrvata živi neovisnost, samostalnost, da živi svoje vrijednosti, da njeguje svoju kulturu, da njeguje svoju povijest, svoju tradiciju, svoju vjeru, svoj jezik. Sve to nama nameće odgovornost da sada – 30 godina kasnije pozicioniramo i državu i društvo na pravom mjestu i na pravim temeljima u širem kontekstu i europskom i globalnom u kojem živimo. Taj kontekst se rapidno mijenja, pred nama su brojni izazovi, događaji koji se zbivaju jako daleko od nas na kugli zemaljskoj, a koji imaju itekako efekta na sve nas.
… Povezanost svih sa svime je na neki način nova šahovska ploča na kojoj se moramo snalaziti. Snalaziti se kao stranka, kao Vlada, kao država i kao društvo, a da bismo to mogli moramo se prilagođavati okolnostima na način da pratimo trendove, da budemo agilni, da koristimo šanse i da ulažemo u inovacije, konkurentnost, da privlačimo investicije da pokazujemo signale da smo zreli u pogledu odabira smjera u kojem idemo i da znamo kako imati snage izdržati takav put društva i takav put države.” poručio je predsjednik Plenković.

Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade RH

Predsjednik Vlade RH g. Plenković je posebno istaknuo konkretne stvari što se tiču Grada Zagreba, a koje se ne bi događale da nema europskih sredstava. Te konkretne stvari su: obnova i rekonstrukcija zagrebačkog rotora, autobusi ZET-a, rekonstrukcija Studentskih naselja “Stjepan Radić” i “Cvijetno”, ulaganja u znanost i zdravstvo, ulaganje u socijalnu infrastrukturu, kulturnu baštinu i prirodnu baštinu. Sve nabrojano istaknu je Plenković financira se iz europskih fondova zahvaljujući dodanoj vrijednosti članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

“Financirat će se još tramvaji, međugradski prijevoz, brownfield investicije, a sve to će se događati zato što smo ostvarili politiku Vlade kojoj je jedan od ključnih ciljeva ravnomjeran regionalni razvoj zemlje, Vlade koja želi smanjiti nejednakosti u razvoju Hrvatske te Vlade koja želi biti poveznica europskih sredstava, nacionalnih sredstava i lokalnih prioriteta.” zaključio je Andrej Plenković.