Posljednji ispraćaj preminulog Marka Oreškovića održan je u ponedjeljak, 8. travnja 2019. na Mirogoju.

Pokojni Marko Orešković bio je jedan od utemeljitelja HDZ-a Podsused-Vrapče, bio je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata.

Posljednji ispraćaj Marka Oreškovića

“Marko je bio od onih ljudi, koji, usprkos teškom i mukotrpnom životu punom kalvarija i stradanja, nikada nije gubio životnu energiju i optimizam. Iako već u poznim godinama, već u jesen 1990. pridružuje se naoružanim dragovoljačkim odredima i 1. samostalnoj satniji Podsused, a zatim cijeli rat provodi u ratnim postrojbama HV-a, zašto je dobio Spomenicu Domovinskog rata i medalju Oluja.” rekao je prilikom obraćanja prisutnima na posljednjem ispraćaju pomoćnik ministra obrane RH i predsjednik Odbora GČ HDZ-a Podsused-Vrapče g. Zoran Piličić.

Zoran Piličić na posljednjem ispraćaju Marka Oreškovića

U svome govoru g. Piličić je naglasio: “Mi ćemo se Marka sjećati po njegovoj cjeloživotnoj borbi za samostalnu i slobodnu Hrvatsku te kao jednog od utemeljitelja i najstarijih članova HDZ Podsused-Vrapče, koji je do kraja svoga života bio aktivan u HDZ-u te bio primjer ostalima kako se treba zalagati i nikada posustati u borbi za bolju Hrvatsku”.