Članovi Odbora gradske četvrti HDZ-a Podsused-Vrapče su u subotu, 18. svibnja 2019. godine na tržnici u Gajnicama ušli u završni dio predizbornih aktivnosti družeći se s građanima i simpatizerima stranke.

 HDZ Podsused-Vrapče - Zoran Piličić
OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče – EU izbori 2019.

Članstvo je bilo predvođeno predsjednikom OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče g. Zoranom Piličićem te drugim istaknutijim članovima g. Zdenkom Jušićem i gđom. Marijom Dugandžić, a tu je bila i uvijek prisutna donedavna predsjednica Mladeži HDZ-a Podsused-Vrapče gđa. Ena Plepelić.

Druženje s građanima iskorišteno je kako bi ih se bolje upoznalo s programom HDZ-a za izbore za Europski parlament te su im tom prilikom dijeljeni i promotivni leci.

HDZ Podsused-Vrapče - Zdenko Jušić
OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče – EU izbori 2019.

Naša vrijedna ekipa će i sutra, u nedjelju, 19. svibnja 2019. godine od 9:00 sati opet biti na tržnici u Gajnicama za sve koji su u nedoumici ili u nedostatku informacija – oni su tu za vas. Dođite na “čašicu” razgovora, informirajte se i za tjedan dana glasajte za najbolje!

HRVATSKA ZA GENERACIJE: Program HDZ-a za izbore za Europski parlament

Zašto su važni izbori 26. svibnja 2019. godine? Na njima se odlučuje o sastavu Europskog parlamenta, jedinog izravno izabranog tijela Europske unije koje oblikuje i usvaja europske zakone, donosi europski proračun i bira članove Europske komisije. Budući da se većina europskih propisa primjenjuje na nacionalnoj ili lokalnoj razini, izbori za Europski parlament izravno utječu na život svih hrvatskih građana. Stoga je ključno da su u njemu adekvatno zastupljeni hrvatski interesi.

U kontekstu značajnih promjena za europski kontinent od zadnjih izbora kao što su migracijska kriza, britanska odluka o izlasku iz EU-a, terorizam, rast populizma, digitalna revolucija i promijenjeno sigurnosno i vanjskopolitičko okruženje, još je važnije izaći na izbore i odabrati smjer Europe u sljedećih pet godina. 

Pobjede HDZ-a na europskim izborima 2013. i 2014. najavile su i ponovno preuzimanje odgovornosti HDZ-a za upravljanje Hrvatskom, u čemu su velik doprinos dali upravo HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu – stoji, među ostalim, u Uvodu Programa HDZ-a za izbore za Europski parlament „HRVATSKA ZA GENERACIJE“, koji je jednoglasno usvojio Središnji odbor HDZ-a.

Program se sastoji od 5 poglavlja: 

  • Uspješna europska Hrvatska,
  • Europa rasta i poduzetništva,
  • Demokršćanski solidarna Europa,
  • Europa nove generacije,
  • Sigurna i globalno snažna Europa

Cijeli Program možete pročitati OVDJE.

Tagged on: