predizborni skup hdz u ciboni
Predizborni skup HDZ-a i EPP-a u Ciboni

U subotu, 18. svibnja 2019. godine, u zagrebačkoj Ciboni održan je predizborni skup HDZ-a i Europske pučke stranke (EPP) uoči europskih izbora.

Na Skupu u Ciboni bilo je prisutno i mnogobrojno članstvo Odbora gradske četvrti HDZ-a Podsused-Vrapče predvođeno predsjednikom g. Zoranom Piličićem.

U Ciboni se okupilo oko šest tisuća članova i simpatizera HDZ-a pred kojima je predstavljeno dvanaest HDZ-ovih kandidata za EU izbore s Karlom Resslerom na čelu.

Skup su svojim dolaskom uveličali i njemačka kancelarka Angela Merkel te vodeći kandidat Europske pučke stranke za budućeg predsjednika Europske komisije Manfred Weber.

Predizborni skup HDZ-a i EPP-a u Ciboni
Predizborni skup HDZ-a i EPP-a u Ciboni

“Zajedno do pobjede 26. svibnja, s ljubavlju za Hrvatsku’, poruka je predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića članovima i simpatizerima stranke na središnjem predizbornom skupu za EU izbore.

Nositelj HDZ-ove izborne liste naglasio je da se domoljublje danas dokazuje konkretnim djelima, predanim radom i znanjem na različitim razinama – od lokalnih, nacionalnih do europskih:
– Domoljublje se dokazuje spajanjem hrvatskoga državnog teritorija, izgradnjom Pelješkog mosta, gradnjom ili obnovom više od 500 dječjih vrtića, otvaranjem u tri godine više od 96.000 novih radnih mjesta!
To je ono što upravo HDZ danas radi i na čemu inzistiramo! Idemo po pobjedu! – zaključio je Karlo Ressler.

HRVATSKA ZA GENERACIJE: Program HDZ-a za izbore za Europski parlament

Zašto su važni izbori 26. svibnja 2019. godine? Na njima se odlučuje o sastavu Europskog parlamenta, jedinog izravno izabranog tijela Europske unije koje oblikuje i usvaja europske zakone, donosi europski proračun i bira članove Europske komisije. Budući da se većina europskih propisa primjenjuje na nacionalnoj ili lokalnoj razini, izbori za Europski parlament izravno utječu na život svih hrvatskih građana. Stoga je ključno da su u njemu adekvatno zastupljeni hrvatski interesi.

U kontekstu značajnih promjena za europski kontinent od zadnjih izbora kao što su migracijska kriza, britanska odluka o izlasku iz EU-a, terorizam, rast populizma, digitalna revolucija i promijenjeno sigurnosno i vanjskopolitičko okruženje, još je važnije izaći na izbore i odabrati smjer Europe u sljedećih pet godina. 

Pobjede HDZ-a na europskim izborima 2013. i 2014. najavile su i ponovno preuzimanje odgovornosti HDZ-a za upravljanje Hrvatskom, u čemu su velik doprinos dali upravo HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu – stoji, među ostalim, u Uvodu Programa HDZ-a za izbore za Europski parlament „HRVATSKA ZA GENERACIJE“, koji je jednoglasno usvojio Središnji odbor HDZ-a.

Program se sastoji od 5 poglavlja: 

  • Uspješna europska Hrvatska, 
  • Europa rasta i poduzetništva, 
  • Demokršćanski solidarna Europa, 
  • Europa nove generacije,
  • Sigurna i globalno snažna Europa

Cijeli Program možete pročitati OVDJE.