U srijedu, 22. svibnja 2019. godine održan je završni predizborni sastanak i koordinacija članova i uvaženih gostiju Odbora gradske četvrti HDZ Podsused-Vrapče.

Eu izbori 2019 - dr. sc. Tomislav Sokol
Aljoša Bosnar, Tomislav Sokol i Zoran Piličić – Završni predizborni sastanak i koordinacija u OGČ HDZ Podsused-Vrapče

Na završnom sastanku i koordinaciji uoči izbora za Europski parlament u Podsused-Vrapču nazočili su: kandidat i jedan od nositelja liste Hrvatske demokratske zajednice dr. sc. Tomislav Sokol, predsjednik OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče g. Zoran Piličić, voditelj Izbornog stožera OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče g. Aljoša Bosnar, naš vijećnik VGČ Podsused-Vrapče g. Zdenko Jušić i mnoge druge uvažene članice i članovi te gosti.

Odbor gradske četvrti HDZ Podsused-Vrapče - EU izbori 2019.
Odbor gradske četvrti HDZ Podsused-Vrapče – EU izbori 2019.

Zašto su važni izbori 26. svibnja 2019. godine? Na njima se odlučuje o sastavu Europskog parlamenta, jedinog izravno izabranog tijela Europske unije koje oblikuje i usvaja europske zakone, donosi europski proračun i bira članove Europske komisije. Budući da se većina europskih propisa primjenjuje na nacionalnoj ili lokalnoj razini, izbori za Europski parlament izravno utječu na život svih hrvatskih građana. Stoga je ključno da su u njemu adekvatno zastupljeni hrvatski interesi.

Tomislav Sokol rođen je 20. rujna 1982. u Zagrebu. Odrastao je u zagrebačkom Donjem gradu gdje je pohađao osnovnu školu i završio Klasičnu gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2006. godine s prosjekom 4.83 na temu prava Europske unije, magna cum laude. Dobitnik je Posebne Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu te dvije Dekanove nagrade. 2009. završio je magistarski studij iz prava Europske unije magna cum laude na Pravnom fakultetu Katoličkog sveučilišta Leuven u Belgiji, gdje je i doktorirao 2014. godine.

Radio je kao odvjetnički i sudski vježbenik na Trgovačkom sudu u Zagrebu. Predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa i Hrvatskom katoličkom sveučilištu kao naslovni docent. Izabran je 2014. godine za međunarodnog tajnika Akademske zajednice HDZ-a „Ante Starčević“, a 2016. godine za predsjednika Područnog odbora HDZ-a Črnomerec gdje je prethodno bio tajnik. Obnašao je dužnost pomoćnika ministra znanosti i obrazovanja. Od rujna 2017. godine zastupnik je u Hrvatskom saboru te član više saborskih odbora. Od siječnja 2018. godine predsjednik je Odbora za znanost i obrazovanje HDZ-a.

Oženjen je i sa suprugom Anom, produkt dizajnericom, čeka prvo dijete.

Podržite listu broj 9 i program Hrvatska za generacije!

Samo 30 godina od samostalnosti, Hrvatska će dogodine predsjedati Europskom unijom, zajednicom od pola milijarde ljudi, što je veliko postignuće hrvatskoga naroda.

Stoga birajmo najbolje kandidate, spoj iskustva i mladosti, Domovinskog rata i budućnosti, demokršćanskih vrijednosti i stručnosti.

Hrvatska za generacije! Lista br. 9!
Hrvatska za generacije! Lista br. 9!