hdz podsused-vrapce
Odbor gradske četvrti HDZ-a Podsused-Vrapče s bivšim predsjednikom Piličićem i novim vršiteljem dužnosti predsjednika Bosnarom

Primopredaja dužnosti našeg dosadašnjeg predsjednika Zorana Piličića zbog odlaska na mjesto generalnog konzula Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini održana je 29. kolovoza 2019. godine u prostorijama Temeljnog ogranka HDZ-a Vrapče-centar u Zagrebu. Odluku o postavljenju Zorana Piličića na mjesto generalnog konzula donijela je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović 18. srpnja 2019. godine, uz prethodni supotpis predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Primopredaja dužnosti predsjednika Odbora gradske četvrti HDZ-a Podused-Vrapče održana je prilikom 33. sjednice OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče na kojoj je radi poštivanja pravila Statuta HDZ-a i zakona RH Zoran Piličić podnio ostavku na sve stranačke dužnosti koje je obnašao, a na istoj je izglasan vršitelj dužnosti predsjednika OGČ HDZ-a P-V na period od 6 mjeseci.

Novi vršitelj dužnosti predsjednika Odbora gradske četvrti HDZ-a Podsused-Vrapče je Aljoša Bosnar, potpredsjednik Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče i dosadašnji potpredsjednik Odbora gradske četvrti HDZ-a Podsused-Vrapče.

Nakon formalnog dijela Sjednice OGČ HDZ-a P-V na kojem se glasalo za novog vršitelja dužnosti prisutnima su se obratili dosadašnji predsjednik Piličić i novi vršitelj dužnosti predsjednika Bosnar te ostali istaknuti članovi OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče.

“Htio bih vam svima zahvaliti. Dugi niz godina smo tu, radimo. Nekad je to bilo uz pjesmu, nekad turbulentno, ali to je neka stranačka dinamika. U svemu tome bilo je nadmetanja u radu i pokušajima da se nešto napravi. Da li se nešto moglo bolje? Moglo se uvijek, ja ne bježim od odgovornosti. U životu uvijek polazim od sebe – da sam mogao bolje, svi mi ostali smo mogli bolje. Još jednom, hvala vam svima na suradnji, Banja Luka nije daleko, moja vrata su vam otvorena.”, rekao je Zoran Piličić.

U prigodnom obraćanju gospodinu Zoranu Piličiću i ostalim prisutnima nakon izbora za vršitelja dužnosti predsjednika OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče Aljoša Bosnar je rekao: “Prije 5-6 godina praktički te nitko od nas nije znao, a upoznali smo te kao čovjeka, kasnije smo saznali da si bio i vojnik, pravi vojnik i pravi Hrvat s ratnim putem što ti je vjerojatno i pomoglo da ovaj Odbor gradske četvrti ustrojiš, da ljudi počnu dolazit na sastanke i da je jednostavno tvoja riječ i tvoja osobnost pomogla da se skupimo i da napravimo rezultate kakve smo napravili te da se za nas čuje u Gradskom odboru HDZ-a. Mladež nam je uvijek bila pri ruci što je također tvoja zasluga. Kao što si i sam spomenuo pred nama je dosta zadataka, a za šest mjeseci se svatko može kandidirat. Vi znadete svi da se predsjednik bira po principu jedan čovjek jedan glas. Dakle, još jednom zahvala na svemu, zahvala svima vama prisutnima”.

Nakon što je sjednica održana u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, u istom raspoloženju je u prostorijama TO Vrapče-centar uz prigodni domjenak nastavljeno druženje članova OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče.