Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice na sjednici održanoj 19. ožujka 2020., donijelo je ODLUKU o načinu i rokovima nastavka održavanja redovnih unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Prema Čl. 2. Odluke provođenje redovnih unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj demokratskoj zajednici nastavlja se s danom 20. listopada 2020. godine.

Prema Čl. 3. Odluke pravo sudjelovanja na izborima imaju svi članovi HDZ-a upisani u evidenciju članstva HDZ-a najkasnije do 19. listopada 2020. godine u 24,00 sata.

Obrasci kandidatura i obrasci potpisa potpore kandidaturama za izbor predsjednika i potpredsjednika lokalnih i područnih organizacija HDZ-a utvrđeni prije donošenja Odluke o privremenoj odgodi održavanja unutarstranačkih izbora 16. ožujka 2020. godine su važeći. Prikupljeni potpisi potpore kandidaturama na propisanim obrascima su važeći.

Svi detalji su u priloženim dokumentima, a za sva dodatna pojašnjenja molimo da se obratite predsjednici Izbornog povjerenstva Odbora gradske četvrti HDZ-a Podsused-Vrapče gđi. Mariji Jujnović-Dropuljić.

Odluka o načinu i rokovima nastavka unutarstranačkih izbora – HDZ

Pravilnik o unutarstranačkim izborima u HDZ-u

Redoslijed radnji za izbor na dužnosti i u tijela lokalnih organizacija HDZ-a