U utorak, 09. veljače 2021. godine, naš kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba gospodin Davor Filipović i Mislav Herman, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba koji je i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba posjetili su sa suradnicima gradsku četvrt Podsused-Vrapče, kako bi se upoznali s glavnim problemima s kojima se svakodnevno susrećemo mi i naši sugrađani.

Našeg kandidata za gradonačelnika Davora Filipovića i predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba dočekali su predstavnici Organizacije gradske četvrti HDZ-a Podsused-Vrapče na čelu s predsjednikom Aljošom Bosnarom.

Davor Filipović na tržnici u Vrapču

Posjet je započeo obilaskom tržnice u Vrapču koja vapi za obnovom. Bitno je naglasiti da se početak obnove bliži, a trenutno je u tijeku odabir izvođača radova.

Kandidat za gradonačelnika Davor Filipović na tržnici u Vrapču

Gospoda Filipović i Herman te njihovi suradnici upoznati su i sa prometnom problematikom s kojom se susreću stanovnici Vrapča, a spomenuta je i mogućnost proširenja ceste za jednu prometnu traku ispod podvožnjaka koji povezuje Vrapče-centar i Oranice.

Potrebna hitna intervencija na staroj školi u Gornjem Vrapču

Nakon obilaska tržnice u Vrapču svi su se uputili do Gornjeg Vrapča kako bi se na licu mjesta upoznali s gorućim problemom, a to je ‘stara škola’. Naime, ona nakon potresa predstavlja veliku opasnost za sve sudionike u prometu koji prolaze pored nje te ista zahtjeva hitnu intervenciju.
O problematici stare škole govorila je u ime OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče gospođa Vlasta Cvetković, a u ime građanske inicijative za obnovu i rješavanje tog problema govorile su gospođa Snježana Drkulec i gospođa Ivančica Delaš. O zatečenom stanju govorili su i Mislav Herman i Davor Filipović.

Davor Filipović i Mislav Herman kod stare škole u Gornjem Vrapču

‘Podvožnjak Medpotoki’ i posjeta Gajnicama

Obilazak je nastavljen posjetom Gajnicama, točnije Ulici Medpotoki gdje je bilo riječi o prometnoj zagušenosti Aleje Grada Bologne, spomenuta je i inicijativa izgradnje podvožnjaka Medpotoki na kojoj se radi već dugo, a podvožnjak bi povezao dvije gradske četvrti Podsused-Vrapče i Stenjevec. Na taj način rasteretio bi se promet prema centru grada. Također, spomenuta je i ideja dolaska tramvaja skroz do Gajnica te bi i to mogao biti način mogućeg rasterećenja prometa u ovom dijelu grada.

Aljoša Bosnar, Davor Filipović i Milsav Herman o podvožnjaku Medpotoki u Gajnicama

Podsused

Mislav Herman, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i Davor Filipović, naš kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba svoj obilazak naše četvrti završili su posjetom Podsusedu.

Kandidat za gradonačelnika Davor Filipović u Podsusedu

Tamo smo ih upoznali s problematikom zapuštenog područja bivše cementare te podsjetili na njihov uspjeh i drugih naših zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba te građana na našem području u otklanjanju pokušaja da se na području bivše tvornice cementa napravi reciklažno dvorište za obradu građevinskog otpada pod izlikom sanacije klizišta Kostanjek. Nadalje, upoznali smo ih s problematikom prilaznog puta podsusedskoj ambulanti i kroničnim prometnim problemom sjever-jug na području Podsuseda.

Mislav Herman o gorućim problemima u Podsused-Vrapču

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Mislav Herman nakon obilaska gradske četvrti Podsused-Vrapče