U utorak, 09. ožujka, 2021. godine, prigodno je obilježena 31. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice Općine “Susedgrad”. Naime, nekada su današnje gradske četvrti Podsused-Vrapče i Stenjevec činile Općinu Susedgrad.

Izaslanstvo Organizacije gradske četvrti HDZ-a Podsused-Vrapče na čelu s predsjednikom Aljošom Bosnarom je zapalilo svijeće kod Centralnog križa u Vrapču.

31. obljetnica osnutka HDZ-a Podsused-Vrapče i sjećanje na žrtve Domovinskog rata

Svojim prisustvom je ovogodišnje obilježavanje obljetnice osnutka HDZ-a Podsused-Vrapče uveličao gospodin Ante Matić, osnivač i prvi predsjednik tadašnjeg HDZ-a općine “Susedgrad” i počasni član OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče.

Gospodin Matić se prisjetio dana kamenovanja od strane neistomišljenika s našeg područja, no i ponosne ustrajnosti osnivača.

Utemeljitelj HDZ-a, “Stranke opasnih namjera”, kako voli reći autor istoimene knjige, podsjetio nas je na riječi pokojnog predsjednika Tuđmana prilikom stvaranja slobodne i suverene Hrvatske:
“Potrebno je priječi crtu straha za slobodu hrvatskog naroda!”, što se ponosno učinilo prije toliko godina, a što činimo danas i činit ćemo zauvijek.

S Vama ćemo obnoviti Zagreb!

Obilježavanje je završeno svečanom sjednicom Organizacije gradske četvrti HDZ-a Podsused-Vrapče na kojoj je bilo riječi i o predizbornim aktivnostima, a zaključena je s jasnom porukom našem kandidatu za gradonačelnika Grada Zagreba gospodinu Davoru Filipoviću: “S Vama ćemo obnoviti Zagreb!”

"S Vama ćemo obnoviti Zagreb!"
“S Vama ćemo obnoviti Zagreb!”

Svi sudionici događaja nastojali su se pridržavati propisanih epidemioloških mjera.