Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/hdzpvcom/public_html/wp-content/themes/spacious-pro/inc/functions.php on line 391

Na temelju članka 9. i 10. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.br: 05-21/566 od 30. kolovoza 2021. godine, (u daljnjem tekstu: Pravilnik) i Odluke o načinu i rokovima nastavka održavanja redovnih unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj demokratskoj zajednici ur.br. 05-21/461 od 12. srpnja 2021. godine, Izborno povjerenstvo organizacije HDZ-a gradske četvrti Podsused-Vrapče, na sjednici održanoj 16. rujna donijelo je:

P O Z I V I N A P U T A K
ČLANOVIMA STRANKE S BIRAČKIM PRAVOM ZA IZBOR
PREDSJEDNIKA I POTPREDSJEDNIKE ORGANIZACIJE HDZ-a
GRADSKE ČETVRTI PODSUSED-VRAPČE

  1. Članovi HDZ-a Organizacije Gradske četvrti Podsused-Vrapče s biračkim pravom, mogu se, sukladno odredbama Pravilnika o unutarstranačkim izborima u HDZ-u, kandidirati na neposrednim izborima koji će se održati u nedjelju 17. listopada 2021. godine, od 8,00 do 19,00 sati za:
    a) predsjednika organizacije HDZ-a gradske četvrti Podsused-Vrapče
    b) potpredsjednike organizacije HDZ-a gradske četvrti Podsused-Vrapče
  2. Kandidature za izbor predsjednika i potpredsjednike organizacije HDZ-a Podsused-Vrapče s najmanje 3% odnosno 24 potpisa podrške članova HDZ-a s biračkim pravom kandidati moraju podnijeti na propisanim obrascima Izbornom povjerenstvu organizacije HDZ-a gradske četvrti Podsused-Vrapče, najkasnije do 2. listopada 2021. godine do 24,00 sati.
  3. Obrasci kandidature se mogu od 17. rujna 2021. godine osobno preuzeti i popuniti u Izbornom povjerenstvu organizacije HDZ-a gradske četvrti Podsused-Vrapče, na adresi po dogovoru ili putem maila: ip.podsused.vrapce@gmail.com, nakon čega će izborno povjerenstvo kreirati obrazac za prikupljanje potpisa potpore kandidaturi koji će se kandidatima dostaviti na e-mail adresu naznačenu na obrascu kandidature ili neposredno uručiti.

Obrasci kandidature se mogu preuzeti svakim danom od 16,00 do 20,00 sati, uz prethodnu najavu Izbornom povjerenstvu organizacije HDZ-a gradske četvrti Podsused-Vrapče na e-mail: ip.podsused.vrapce@gmail.com ili tel: 091/911-9296.

  1. Izborno povjerenstvo organizacije HDZ-a gradske četvrti Podsused-Vrapče će najkasnije u roku od 48 sati od isteka roka za podnošenje kandidatura provjeriti pravovaljanost kandidatura i utvrditi konačne liste kandidata za predsjednika i potpredsjednike organizacije HDZ-a gradske četvrti Podsused-Vrapče, navodeći kandidate na listi prema abecednom redu prezimena te ih javno objaviti, a obavezno na mrežnoj potpredsjednike organizacije HDZ-a gradske četvrti Podsused-Vrapče, najkasnije do 4. listopada 2021. do 24,00 sati.

Izbori za predsjednika i potpredsjednike OGČ-a HDZ-a Podsused-Vrapče održat će se u nedjelju 17. listopada 2021. od 8,00 do 19,00 sati u prostorijama Mjesne samouprave Gajnice na adresi Kerestinečkih žrtava 31.

Istoga dana, na navedenom biračkom mjestu održati će se i izbori za predsjednike i potpredsjednike Gradske organizacije HDZ-a.

Članovi HDZ-a s područja gradske četvrti Podsused-Vrapče neposredno biraju predsjednika i potpredsjednike organizacije gradske četvrti Podsused-Vrapče i gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Sve članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice s područja gradske četvrti Podsused-Vrapče pozvani su da iskoriste svoje pravo sudjelovanja na ovim unutarstranačkim izborima koje podrazumijeva pravo da biraju i budu birani.

Svi detalji (dokumenti, informacije i dr.) u vezi unutarstranačkih izbora mogu se naći na službenoj stranici Hrvatske demokratske zajednice https://www.hdz.hr/category/111/unutarstranački-izbori

Zagreb, 16. rujna 2021.

Predsjednica Izbornog povjerenstva
organizacije gradske četvrti
Podsused-Vrapče
Ena Plepelić