Gospodin Zdenko Jušić prilikom održavanja šahovske simultanke u Gajnicama.
Gospodin Zdenko Jušić prilikom održavanja šahovske simultanke u Gajnicama.

Zdenko Jušić,

predsjednik Temeljnog ogranka Gajnice i vijećnik u Vijeću mjesnog odbora Gajnice

Rođen u Zagrebu 8. lipnja 1972. godine, a od 2006. godine aktivni je član Hrvatske demokratske zajednice.

Od veljače 2013. godine nalazi se na funkciji predsjednika TO HDZ Gajnice (u travnju 2016. godine ponovno potvrđen na unutarstranačkim izborima), a do lipnja 2016. godine obnašao je funkciju potpredsjednika Područnog odbora HDZ-a Podsused Vrapče. TO Gajnice trenutno broji 103 člana.

U više navrata voditelj izbornog stožera Područnog odbora HDZ Podsused-Vrapče u različitim izbornim ciklusima, a isto tako i odgovorni koordinator u aktivnostima Područnog odbora u istaknutim referendumima „Vukovar“ (borba protiv ćiriličnih ploča) i referenduma „U ime obitelji“, te istaknuti organizator i inicijator održavanja brojnih tribina u općini Gajnice na temu Domovinski rat, EU fondovi, promocije knjiga, te druge aktualne teme.

Diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2001. godine – stekao zvanje diplomiranog pravnika. U razdoblju od 1998.-2001. godine radio u odvjetničkom uredu.

Godine 2005. položio pravosudni ispit za zvanje odvjetnika odnosno suca. Već duži niz godina (od 2002. g. do danas) radi u Ministarstvu pravosuđa, u stručnom timu različitih struka i zvanja Uprava za zatvorski sustav. Zaposlen na pravnim (kriminološkim) poslovima u sferi izrade pojedinačnih prijedloga za upućivanje zatvorenika u kaznionice/zatvore u Republici Hrvatskoj (Centar za dijagnostiku u Zagrebu).

Član Hrvatskog žrtvoslovnog društva od 2010. godine.

Međunarodni majstor u šahu, višestruki prvak Hrvatske i Zagreba, pobjednik mnogih međunarodnih turnira, dugogodišnji član prvoligaških hrvatskih klubova I. državne lige.

Na razini stručnog i profesionalnog usavršavanja završio tečajeve stručne izobrazbe MBTY (Meyers Breyers Type Indentification) iz psihologije, zatim tečaj „Vještine pregovaranja“ /dio 1.i 2./ i tečaj „Komunikacijske vještine /dio 1./.

Misija i cilj

Na području MO Gajnice gdje HDZ ima koalicijsku većinu i trenutno obnaša vlast (aktualna predsjednica MO Gajnice gđa. Josipa Juratek Fabjan – HDZ), predsjednik TO djeluje i kao vijećnik MO Gajnice. Težnja je i način djelovanja da se kroz tzv. male komunalne akcije HDZ profilira kao dominantna stranka na ovom području s potpisom i imenom iza svakog svojeg projekta ili ideje.

Zajedno s ostalim koalicijskim partnerima te suradnjom i postizanjem dogovora oko svih aktivnosti na ovom području utvrditi listu prioriteta rješavanja problema građana po planu već započetih radova ili, sukladno odobrenim financijskim sredstvima, planu aktivnosti na ovom području.

Glavni cilj u predstojećem razdoblju je svakako etabliranje HDZ-a kao vladajuće strukture nam ovom području kao nositelja većine poduzetih aktivnosti na ovom području kroz kontinuiranu komunikaciju i druženje s građanima i simpatizerima na prostoru naselja Gajnica, ali i šire, budući da Gajnice čine infrastrukturno središte te ga posjećuje veliki broj ljudi s raznih drugih okolnih područja i naselja.

Temeljitim i sustavnim radom sa članstvom, suradnjom s hrvatskim braniteljima ovog područja (HVIDRA Susedgrad), okolnim župama (Sv. Josip Radnik i Sv. Nikola Biskup) i održavanjem aktualnih tribina, humanitarnih akcija te sportskih i kulturnih aktivnosti na prostoru Gajnica, cilj je potaknuti uključenje građana, posebno mladeži, u društveno-politički život ovog područja te rast i razvoj TO HDZ Gajnice općenito na ovom području kao i Područnog odbora HDZ-a Podsused-Vrapče.

Od važnijih aktualnih ciljeva izdvajamo iskazanu posebnu brigu HDZ-ovih vijećnika MO Gajnice i skrb za potrebe umirovljenika te osoba općenito starije ili srednje životne dobi kroz realizaciju odobrenog kapitalnog projekta – izgradnje objekta mjesne samouprave Gajnice za umirovljenike i građane (idejni nacrt odnosi se na objekt površine cca 400 m2, od kojih za potrebe MO Gajnice prostor od oko 105 m2 u jednoj etaži).

Izgradnja spomenutog objekta već je u tijeku i započela je u mjesecu studenom 2016. godine (rok dovršenja radova na tom objektu je lipanj 2017.g.)