Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/hdzpvcom/public_html/wp-content/themes/spacious-pro/inc/functions.php on line 391

KLJUČNI PROJEKTI HDZ-a PODSUSED-VRAPČE

PREDSTAVLJANJE PROGRAMA – Ovdje možete pročitati u nekoliko točaka koji su to ključni projekti na kojima će raditi budući vijećnici HDZ-a Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče te vijećnici pripadajućih sedam mjesnih odbora.

1. OBNOVA – REKONSTRUKCIJA TRŽNICE U VRAPČU

Tržnica Vrapče
Vrapčanska ulica – s desne strane tržnica u Vrapču

Postojeća tržnica u Vrapču nalazi se na udarnom i frekventnom križanju Vrapčanske ulice i Ilice, a već nekoliko desetljeća izložena je propadanju i devastaciji. Projekt uređenja tržnice Vrapče je u nekoliko navrata iniciran od strane HDZ-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, ali svih ovih godina nažalost ništa nije učinjeno. Nužno je u narednom periodu pokrenuti uređenje, tj. rekonstrukciju tržnice i pretvoriti istu u malu modernu kvartovsku tržnicu.
Za projekt obnove tržnice u Vrapče zadnje četiri godine posebno se zalagao naš vijećnik Vijeća mjesnog odbora Vrapče-centar g. Dario Kovačić (VIDEO) koji je i naš kandidat na kandidacijskoj listi HDZ-a za Vijeće gradske četvrti Podsused-Vrapče.

2. PROMETNO RASTEREĆENJE NA ALEJI BOLOGNE

Aleja Bologne
Rasterećenje Aleje Grada Bologne

Desetljećima se traže prometna rješenja za motorna vozila kako bi došlo do rasterećenja zapadnog dijela grada od Vrapča do Gajnica odnosno rješenje za izlazak iz naselja Vrapče, Stenjevec, Gajnice, Bizek, Borčec prema Samoborskoj cesti, a s ciljem da se Aleja Bologne rastereti u oba smjera (ISTOK-ZAPAD), a posebno smjer ZAPAD-ISTOK u vršnim satima, jer njime se slijeva osim naselja uzduž Aleje Bologne i promet iz smjera Grada Samobora i Grada Zaprešića. Na projektu je radio naš istaknuti član Ivan Rupčić.

Gospodin Aljoša Bosnar, predsjednik Temeljnog ogranka Perjavica-Borčec i naš nositelj liste za VMO Perjavica-Borčec te kandidat na listi za gradsku četvrt istaknuo je nekoliko projekata na kojima je radio i na kojima će raditi kako bi se promet ubrzao u našoj gradskoj četvrti. Jedan od njih je podvožnjak Medpotoki za koji postoji idejni projekt i u postupku je dobivanje lokacijske dozvole te vjeruje da ćemo isti uskoro i realizirati. Napominje da bi postojeći podvožnjak u Vrapču trebalo proširiti za 3 metra te bi s još jednom trakom uključivanje na Aleju Bologne bilo značajno ubrzano. Naglašava da bi omogućavanje skretanja ulijevo iz Aleje Bologne u Gospodsku ulicu izgradnjom tvz. šikane također značilo puno za stanovnike ovog dijela grada. I za kraj ističe da će vijećnici Hrvatske demokratske zajednice svih MO-a i GČ predložiti Gradu i Hrvatskim željeznicama izgradnju stajališta vlaka Stenjevec, jer su stajališta Vrapče i Gajnice udaljena 3 km, a za potrebe lokalnog stanovništva, tj. 30.000 ljudi koji gravitiraju iz Španskog, Malešnice, Stenjevca-sjever i Perjavica-Borčeca to bi puno značilo.

Nastavno na ovu točku, naš kandidat za Vijeće gradske četvrti Podsused-Vrapče i predsjednik Temeljnog ogranka Gajnice g. Zdenko Jušić u svom budućem djelovanju radit će na uvođenju nove regulacije  prometa na raskrižju Aleje  Bologne i Ulice Dubravica gdje je prijeko potrebno omogućiti skretanje vozila lijevo iz smjera Dubravice prema Vrapču i dalje prema centru grada.

Vezani članci:

Prijedlog rasterećenja prometa na Aleji Bologne

Mr. sc. Ivan Rupčić odgovara na Vaše komentare

3. OBNOVA STARE ŠKOLE U GORNJEM VRAPČU

stara skola GV
‘Stara škola’

Naselje Gornje Vrapče, koje ima oko 5000 stanovnika i prostire se na površini od oko 1000 ha, nema nikakvog adekvatnog prostora za organiziranje kulturnih i društvenih aktivnosti. Projekt obnove stare pučke škole u Gornjem Vrapču i pretvaranje iste u muzejski prostor s odgovarajućim kulturnim sadržajem, svojim amandmanom i prijedlogom pokrenuo je tijekom 2014. predsjednik Područnog odbora HDZ Podsused-Vrapče i tadašnji zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Zoran Piličić, a sada nositelj naše liste za Vijeće gradske četvrti Podsused-Vrapče.
Prijedlog je prihvaćen od strane Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode te je uvršten u program obnove zaštićenih spomenika kulture, za isto su osigurana primarna i osnovna financijska sredstva.

Predmetni projekt  je nužno dalje poticati i inicirati zašto se posebno zalaže naša nositeljica liste za Vijeće mjesnog odbora Gornje Vrapče gđa. Vlasta Cvetković, a sve kako se isti ne bi stavio u drugi plan ili zanemario od strane gradskih struktura.

4. IZGRADNJA POLIVALENTNOG KOMPLEKSA “PARK BLANJE”U PODSUSEDU

polivalentni kompleks

Predmetni projekt je od opće društvene koristi, jer njime stanovnici Podsuseda i zapadnog dijela grada dobivaju nedostajuće sadržaje. Izgradnja kompleksa polivalentnog tipa, koji uključuje bazen, dječje i tenis igralište pogodno i za održavanje kulturnih priredbi te ostale popratne sadržaje, planirana je na zemljištu iza podsusedske ambulante koje je u vlasništvu Grada.
Ovim projektom riješilo bi se nekoliko ključnih problema značajnih za stanovnike Podsuseda: uređenje zapuštene parcele koja dobiva korisnu namjenu, osiguranje dostatnih sportsko-rekreativnih sadržaja, uređenje prilaznog puta ambulanti i okolnim ulicama, rješenje problema parkiranja lokalnog stanovništva, posjetitelja ambulante i radnika ZET-ovog terminala.

Projekt je izradio i predložio naš predsjednik Temeljnog ogranka Podsused i nositelj kandidacijske liste HDZ-a za Vijeće mjesnog odbora Podsused g. Željko Šimunović.

5. URBANISTIČKO UREĐENJE PROSTORA BIVŠE TVORNICE CEMENTA

Cementara Podsused

Već nekoliko desetljeća napuštene zgrade i pogoni stare tvornice cementa u Podsusedu, koji se nalaze neposredno uz Aleju Bologne, pretvorile su se u ruševine koje narušavaju urbanističku strukturu cijelog prostora Podsuseda i zapadnog dijela Zagreba. Nužno je da Grad Zagreb u suradnji s državnim institucijama inicira urbanističko rješenje ovog ruševnog i zapuštenog područja u moderno naselje sa stambenim, poslovnim, kulturnim i sportsko-rekreacijskim sadržajima, a sve u interesu svojih građana i rasta kvalitete života i zapošljavanja.

6. INFRASTRUKTURNO I KOMUNALNO UREĐENJE GRADSKE ČETVRTI PODSUSED-VRAPČE

MKA

Prioriteti naših budućih vijećnika u Vijeću gradske četvrti Podsused-Vrapče i u vijećima mjesnih odbora će biti uređenje prometne infrastrukture, izgradnja dostatnih kapaciteta vodoopskrbne mreže, uređenje ulica te izgradnja dječjih parkova i uređivanje zelenih površina.