Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/hdzpvcom/public_html/wp-content/themes/spacious-pro/inc/functions.php on line 391
Zoran Piličić, prof.

Zoran Piličić, predsjednik Područnog odbora HDZ-a Podsused-Vrapče

ZORAN PILIČIĆ, Jurin, profesor hrvatskog jezika i književnosti, rođen je 12. kolovoza 1962. u Banjoj Luci. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Kotor Varoši, a Filozofski fakultet u Zagrebu. Oženjen je i otac 2 sina. Prije Domovinskog rata radio je kao profesor u OŠ Petar Zrinski u Zagrebu i Srednjoj elektrotehničkoj školi u Velikoj Gorici.

Na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku pridružio se kao dragovoljac u lipnju 1991. oružanim dragovoljačkim postrojbama. Cijeli Domovinski rat je proveo u borbenom sektoru Hrvatske vojske pri čemu je obnašao vojne dužnosti od zapovjednika voda do zapovjednika brigade. Tijekom rata je i ranjavan na prvoj crti bojišnice i ima status HRVI.

Nakon rata sudjelovao je u stvaranju moderne Hrvatske vojske pri čemu je obnašao najviše dužnosti u MORH-u i Oružanim snagama RH te dužnosti u inozemstvu i NATO-u. Bio je vojni izaslanik RH u Sloveniji, a 2010./11. sudjelovao je u NATO operaciji u Afganistanu gdje je obnašao dužnost načelnika u NATO zapovjedništvu, najvišu dužnost koja je dodijeljena Hrvatskoj. Povratkom iz Afganistana, na osobni zahtjev biva umirovljen 2011. u činu brigadira.

Nositelj je 10 odlikovanja i medalja, od kojih su i 3 strane medalje, među kojima je i medalja generalnog tajnika NATO-a za doprinos misiji u Afganistanu.

Član je HDZ-a od 1990., a na lokalnim izborima 2013. izabran je za zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Predsjednik je PO HDZ-a Podsused-Vrapče od 2014., a od 2016. i potpredsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba. Ujedno je i potpredsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Grada Zagreba. Od veljače 2016. obnaša dužnost pomoćnika ministra obrane RH.

Vizija

Učiniti HDZ na području GČ Podsused-Vrapče prepoznatljivim kod građana, steći njihovo povjerenje i učiniti gradsku četvrt boljom za život njezinih stanovnika.

Misija

Pozicionirati HDZ kao najjaču stranku i formirati vlast na lokalnoj razini kako bi nizom MKA i projekata na području infrastrukture, prometa, školstva i predškolskog odgoja podigli kvalitetu života i rada naših sugrađana.

Primopredaja dužnosti predsjednika Zorana Piličića zbog odlaska na mjesto generalnog konzula Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini održana je 29. kolovoza 2019. godine u prostorijama Temeljnog ogranka HDZ-a Vrapče-centar u Zagrebu. Odluku o postavljenju Zorana Piličića na mjesto generalnog konzula donijela je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović 18. srpnja 2019. godine, uz prethodni supotpis predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Primopredaja dužnosti predsjednika Odbora gradske četvrti HDZ-a Podused-Vrapče održana je prilikom 33. sjednice OGČ HDZ-a Podsused-Vrapče na kojoj je radi poštivanja pravila Statuta HDZ-a i zakona RH Zoran Piličić podnio ostavku na sve stranačke dužnosti koje je obnašao, a na istoj je izglasan vršitelj dužnosti predsjednika OGČ HDZ-a P-V na period od 6 mjeseci.

Novi vršitelj dužnosti predsjednika Odbora gradske četvrti HDZ-a Podsused-Vrapče je Aljoša Bosnar, potpredsjednik Vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče i dosadašnji potpredsjednik Odbora gradske četvrti HDZ-a Podsused-Vrapče.

Kontaktirajte g. Piličića.

Iz medija

Upravljanje ljudskim potencijalima u MORH-u i OSRH

Imenovani pomoćnici ministra obrane RH