Zoran Piličić, prof.

Zoran Piličić, predsjednik Područnog odbora HDZ-a Podsused-Vrapče

ZORAN PILIČIĆ, Jurin, profesor hrvatskog jezika i književnosti, rođen je 12. kolovoza 1962. u Banjoj Luci. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Kotor Varoši, a Filozofski fakultet u Zagrebu. Oženjen je i otac 2 sina. Prije Domovinskog rata radio je kao profesor u OŠ Petar Zrinski u Zagrebu i Srednjoj elektrotehničkoj školi u Velikoj Gorici.

Na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku pridružio se kao dragovoljac u lipnju 1991. oružanim dragovoljačkim postrojbama. Cijeli Domovinski rat je proveo u borbenom sektoru Hrvatske vojske pri čemu je obnašao vojne dužnosti od zapovjednika voda do zapovjednika brigade. Tijekom rata je i ranjavan na prvoj crti bojišnice i ima status HRVI.

Nakon rata sudjelovao je u stvaranju moderne Hrvatske vojske pri čemu je obnašao najviše dužnosti u MORH-u i Oružanim snagama RH te dužnosti u inozemstvu i NATO-u. Bio je vojni izaslanik RH u Sloveniji, a 2010./11. sudjelovao je u NATO operaciji u Afganistanu gdje je obnašao dužnost načelnika u NATO zapovjedništvu, najvišu dužnost koja je dodijeljena Hrvatskoj. Povratkom iz Afganistana, na osobni zahtjev biva umirovljen 2011. u činu brigadira.

Nositelj je 10 odlikovanja i medalja, od kojih su i 3 strane medalje, među kojima je i medalja generalnog tajnika NATO-a za doprinos misiji u Afganistanu.

Član je HDZ-a od 1990., a na lokalnim izborima 2013. izabran je za zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Predsjednik je PO HDZ-a Podsused-Vrapče od 2014., a od 2016. i potpredsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba. Ujedno je i potpredsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Grada Zagreba. Od veljače 2016. obnaša dužnost pomoćnika ministra obrane RH.

Vizija

Učiniti HDZ na području GČ Podsused-Vrapče prepoznatljivim kod građana, steći njihovo povjerenje i učiniti gradsku četvrt boljom za život njezinih stanovnika.

Misija

Pozicionirati HDZ kao najjaču stranku i formirati vlast na lokalnoj razini kako bi nizom MKA i projekata na području infrastrukture, prometa, školstva i predškolskog odgoja podigli kvalitetu života i rada naših sugrađana.

Kontaktirajte g. Piličića.

Iz medija

Upravljanje ljudskim potencijalima u MORH-u i OSRH

Imenovani pomoćnici ministra obrane RH